Γαλλία: Απεργία εργαζομένων-προβλήματα στις μετακινήσεις με τρένο

Σε απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο μεταρρύθμισης της δημόσιας επιχείρησης σιδηροδρόμων SNCF προχώρησαν οι εργαζόμενοι στη Γαλλία από χθες το βράδυ. Αποτέλεσμα, μόλις ένα στα οκτώ δρομολόγια των TGV να πραγματοποιείται σήμερα.

Τα δρομολόγια εκτελούνταν κανονικά το βράδυ της Δευτέρας οπότε οι εκδρομείς του Πάσχα

που είχαν φροντίσει να κλείσουν εισιτήριο εγκαίρως δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα.

Ήδη από την Κυριακή, η διεύθυνση των SNCF έχει προειδοποιήσει για «σοβαρά προβλήματα» στα δρομολόγια, αφού συμμετοχή στην απεργία, 48 ώρες πριν ξεκινήσει, είχαν δηλώσει σχεδόν ο ένας στους δύο σιδηροδρομικούς υπαλλήλους και πάνω από τρεις στους τέσσερις μηχανοδηγούς.

Η εταιρεία προβλέπει ότι θα πραγματοποιούνται σήμερα κατά μέσο όρο ένα στα οκτώ δρομολόγια των TGV (ένα στα δέκα στον άξονα Νότου-Ανατολής) και ένα στα πέντε τοπικά δρομολόγια. Η κυκλοφορία του προαστιακού (RER) στο Ιλ ντε Φρανς εκτιμάται ότι θα ποικίλει, ανάλογα με τη γραμμή, από ένα στα δύο μέχρι και ένα στα πέντε τρένα. Ορισμένες γραμμές θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στα διεθνή δρομολόγια αναμένονται πάντως μικρά προβλήματα στα Eurostar (θα κινηθούν τρία στα τέσσερα) και σχεδόν ομαλή κυκλοφορία στα Thalys που εκτελούν δρομολόγια προς το Βέλγιο. Αντιθέτως, δεν θα εκτελεστούν δρομολόγια προς την Ισπανία, την Ιταλία ή την Ελβετία.

Την ώρα που ξεκινάει το μπρα-ντε-φερ, η κυβέρνηση επιδεικνύει την αποφασιστικότητά της να εκσυγχρονίσει έναν τομέα που θα αντιμετωπίσει προσεχώς τον ανταγωνισμό, υπενθυμίζοντας πως «το να κινηθεί ένα τρένο στη Γαλλία κοστίζει 30% πιο ακριβά απ’ ό,τι αλλού».

«Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών αρχίζουν μια μακρά και τιμωρητική απεργία την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε διάλογο», δήλωσε εκφράζοντας τη «λύπη» της η υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν.

The post Γαλλία: Απεργία εργαζομένων-προβλήματα στις μετακινήσεις με τρένο appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα