Ερντογάν: Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στην Συρία κατά των Κούρδων (βίντεο)

Την έναρξη χερσαίας επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή Αφριν της Συρίας με στόχο Κούρδου μαχητές ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν. «Η επιχείρηση Αφρίν ξεκίνησε ντε φάκτο επί του πεδίου», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Και πρόσθεσε: «Θα καταστρέψουμε σταδιακά τον διάδρομο του τρόμου, όπως κάναμε στις επιχειρήσεις της Τζαραμπλούς και της Αλ Μπαμπ, ξεκινώντας από τα δυτικά. Μετά, θα ακολουθήσει το Μάνμπιτζ», τόνισε, αναφερόμενος σε μια άλλη πόλη της Συρίας που βρίσκεται ανατολικότερα και είναι και αυτή

υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν χθες με την πλάτη της Ρωσίας αλλά την αντίθεση των ΗΠΑ συνεχίζονται, σύμφωνα με ανταποκριτές διεθνών πρακτορείων που βρίσκονται στην περιοχή με μεγαλύτερη ένταση.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή Αφρίν βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Τουρκίας και ελέγχεται από τις συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» την οργάνωση αυτή, την οποία θεωρεί ότι είναι παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει νεότερη αντίδραση των ΗΠΑ.

The post Ερντογάν: Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στην Συρία κατά των Κούρδων (βίντεο) appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα