Επίθεση Ζουράρι κατά Παπαχελά με προσβλητικό χαρακτηρισμό

Σε μια επιθετική και προσβλητική δήλωση, χωρίς να τον κατονομάσει, κατά του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά, προχώρησε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις.

Συγκεκριμένα τον χαρακτήρισε «πλαδαραΝΑΤΟϊκό» δημοσιογράφο, με αφορμή την συνέντευξη που πήρε από τον Τούρκο πρόεδρο Τ. Ερντογάν. Συγκεκριμένα μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ο κ. Ζουράρις, χαρακτήρισε με αυτό τον τρόπο το δημοσιογράφο, κάνοντας ότι δεν θυμάται το όνομα του.

Ο ίδιος

είπε ότι οι Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε σαν «ζήτουλας» μέσω της συνέντευξη του και έκανε λόγο για περί «παζαριού» σε ότι αφορά τη συμφωνία της Λωζάνης και τη θέση Ερντογάν περί αναθεώρηση της.

Για το θέμα της ονομασία της ΠΓΔΑΜ, ανέφερε ότι αν δεν διαγραφούν από το Σύνταγμα των Σκοπίων σημεία που αφορούν τη δυνατότητα αλλαγής των συνόρων και η αναφορά για το “Λαό της Μακεδονίας”, συμφωνία για την ονομασία δύσκολα να υπάρξει.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «οι ονομασίες είναι πάντοτε πολιτικές, δεν είναι ποτέ γεωγραφικές. Αν μέσα στη σύνθεση του ονόματος θέλουν να βάλουν ντε και καλά το “Μακ” και αυτό παραπέμπει ταυτοχρόνως και στη Μακεδονία και στα McDonalds, εμένα μου κάνει, αν “γέρνει” προς τα McDonalds»!

Τέλος, ο κ. Ζουράρις χαρακτήρισε πολύ καλή κίνηση την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταργήσει τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, καθώς υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά αυτά τα ταξίδια και εξέφρασε την άποψη ότι οι εκδρομές θα πρέπει να γίνονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Μάλιστα πρότεινε να γίνονται στην άγονη γραμμή της Ελλάδας, όπως στο Αγαθονήσι και επιτέθηκε κατά των ξενοδόχων της Μυκόνου και της Ρόδου που κερδίζουν από αυτές τις εκδρομές.

Μάλιστα συνεχίζοντας τις χτεσινές αναφορές του περί μπορντέλων που πάνε οι μαθητές, είπε ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στα «κωλάδικα»…

Εξηγώντας τι εννοεί, ανέφερε: «Τα παιδιά μπορούν να πάνε στην Πράγα και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού αργότερα. Τώρα έχουμε κρίση. Όχι απλά να πάνε στην Ελλάδα, αλλά να ξεχάσουν και αυτά που ήξεραν περί Ρόδου και Μυκόνου. Πρέπει να πάνε στην πρώτη γραμμή πυρός. Όχι πως η Ρόδος δεν είναι πρώτη γραμμή πυρός αλλά είναι πάμπλουτη. Να πάνε στη Λέσβο και στο Αγαθονήσι. Και να τα αφήσουν αυτά που ξέρανε και οι ξενοδόχοι».

Ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε ξανά στην προσωπικές του εμπειρίες ως μαθητής του πειραματικού και είπε ότι οι πενθήμερες εκδρομές των μαθητών θα πρέπει να συνδέονται οπωσδήποτε με κάποιο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Ο ίδιος έκανε μια «παραχώρηση» στο εξωτερικό και φάνηκε θετικός εάν ο προορισμός της πενθήμερης είναι η Κύπρος.

«Θυμάμαι εγώ, ως μαθητής του πειραματικού, που πηγαίναμε μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Και να τα αφήσουν αυτά που ξέρουν οι μαθητές που πηγαίνουν τώρα στα κωλάδικα».

The post Επίθεση Ζουράρι κατά Παπαχελά με προσβλητικό χαρακτηρισμό appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα