ΔΑΣ-ΟΤΑ: Ανακρίβειες Σκουρλέτη -Παλεύουμε για μονιμοποίηση συμβασιούχων

Σκληρή επίθεση εναντίον του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, εξαπέλυσε η ΔΑΣ – ΟΤΑ, κάνοντας λόγο για «ανακρίβειες» και σε ανακοίνωση της, σημειώνει:

«Τη σημαία κατά του ταξικού κινήματος στους ΟΤΑ σήκωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης. Με μια σειρά από ανακρίβειες, για φθηνούς εντυπωσιασμούς, επέρριψε ευθύνες στη ΔΑΣ ΟΤΑ ότι τάχα είναι κατά των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και πως υποτιμά την υπογραφή της

ειδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο.

Να θυμίσουμε στον κ. Σκουρλέτη πως ήταν η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση μονίμων και συμβασιούχων εργαζομένων τους ΟΤΑ που επέβαλλε την προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθώς επίσης και την υπογραφή της ειδικής ΣΣΕ. Και στα δύο η ΔΑΣ ΟΤΑ είχε πρωτοπόρο ρόλο, τόσο όσον αναφορά την οργάνωση του αγώνα όσο και σε αυτό καθαυτό το περιεχόμενο της σύμβασης.

Η αντίθεση μας βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν πρέπει να μείνουν εκτός δουλειάς οι 6.150 συμβασιούχοι-παρατασιούχοι που με τον αγώνα τους ανέδειξαν τις ανάγκες των δήμων αλλά και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Για αυτό προτείναμε και εξακολουθούμε να παλεύουμε για την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Βέβαια αναμένουμε να δούμε για το πότε και αν θα γίνει αυτός ο διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού γιατί μέχρι στιγμής έχουμε μόνο εξαγγελίες. Και αν αθροίσουμε όλες τις εξαγγελίες που έχει κάνει ο υπουργός Εσωτερικών για όλες τις κατηγορίες συμβασιούχων τότε μάλλον θα λυθεί και το θέμα της ανεργίας στην Ελλάδα. Εξάλλου το σύνολο των εργαζομένων περιμένει ακόμα να κάνει πράξη τα 751 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό που είχε εξαγγείλει ως υπουργός Εργασίας.»

The post ΔΑΣ-ΟΤΑ: Ανακρίβειες Σκουρλέτη -Παλεύουμε για μονιμοποίηση συμβασιούχων appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα