Δ. Αθηναίων: «Δεν ανήκει σε εμάς το κτίριο -1000 εγκαταλελειμμένα»

Ανησυχία προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα σε ακατοίκητο νεοκλασικό κτίριο, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 56, στο κέντρο της Αθήνας.

Περίοικοι, δήλωσαν ότι το κτίριο αποτελεί «εστία μόλυνσης και χρήσης ναρκωτικών» , χαρακτηρίζεται διατηρητέο αλλά ήταν ετοιμόρροπο, ενώ ανέφεραν ότι είναι η έβδομη φορά που πιάνει φωτιά.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο κτίριο μπαίνουν περιθωριακοί ενώ οι κληρονόμοι -ιδιοκτήτες του κτιρίου αναζητούνται

«Πηγές» του Δήμου Αθηναίων

τόνισαν στην aftodioikisi.gr, ότι το κτίριο δεν είναι ιδιοκτησίας του Δήμου. Όπως μας είπαν, είχε γίνει πριν χρόνια στην υπηρεσία καθαριότητας μια καταγγελία για την κατάστασή του και το ότι αποτελεί εστία μόλυνσης, ωστόσο κατέστη αδύνατη η προσέγγιση στο εσωτερικό του. Έτσι έγιναν ενέργειες γύρω από αυτό.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το κτίριο που αντιμετωπίζει τέτοια θέματα στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με μια πρόσφατη καταγραφή, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πάνω από 1000 εγκαταλελειμμένα κτίρια ενώ μόνο στην 3η δημοτική κοινότητα (Κολωνός, Μεταξουργείο κτλ), υπάρχουν πάνω από 400.

The post Δ. Αθηναίων: «Δεν ανήκει σε εμάς το κτίριο -1000 εγκαταλελειμμένα» appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα