Χαλκίδα: Εξαπατούσαν και έκλεβαν ηλικιωμένες

Μια 73χρονη γυναίκα που δεν «μάσησε» όταν της έταξαν επιστροφή φόρου για το γιο της με την προϋπόθεση να πλήρωνε το… παράβολο, οδήγησε στην εξάρθρωση μιας σπείρας απατεώνων που εξαπατούσαν από τον περασμένο Ιούλιο ηλικιωμένες σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας και μάλιστα έκλεψαν ένα από τα θύματά τους.

Την σπείρα αποτελούσαν ένας 29χρονος και δυο γυναίκες συνεργοί του, μια 45χρονη μαζί με την οποία πλησίασε την ηλικιωμένη έξω από το σπίτι της και μια αγνώστων στοιχείων. Όταν ο 29χρονος και η 45χρονη συστήθηκαν ως λογιστές του παιδιού της και προσπάθησαν να της αποσπάσουν

χρήματα, εκείνη ειδοποίησε το γιό της και αυτός την Αστυνομία. Άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. τσάκωσαν το νεαρό ενώ η συνεργός του διέφυγε και αναζητείται όπως και η τρίτη της παρέας.

Στην προανάκριση εξακριβώθηκε ότι ο άνδρας, μόνος ή με μια από τις δυο συνεργούς του κάθε φορά, διέπραξαν από τι 7 Ιουλίου τέσσερις απάτες και μια κλοπή. Θύματά τους έπεσαν μια 82χρονη που τους έδωσε 150 ευρώ και διάφορα κοσμήματα αλλά ξάφρισαν και τα αξίας 10.000 ευρώ κοσμήματα της κόρης της, μια 84χρονη από την οποία απέσπασαν 160 ευρώ και κοσμήματα, μια 72χρονη που τους έδωσε 1.600 ευρώ και μια 81χρονη από την οποία 400 ευρώ και κοσμήματα.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οι δράστες είχαν υπεξαιρέσει από εταιρεία ενοικιάσεων στην Αθήνα και χρησιμοποιούσαν για να αναζητούν θύματα. Ο 29χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας που τους απήγγειλε κατηγορίες για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα και για κλοπή η οποία βαρύνει και τις δυο γυναίκες. Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες απάτες.

The post Χαλκίδα: Εξαπατούσαν και έκλεβαν ηλικιωμένες appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα