Αστυνόμευση με ποδήλατα: Επέκτεινεται σε δέκα δήμους -Δείτε σε ποιους
Την επέκταση του θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα σε άλλες δέκα πόλεις της Ελλάδας, παρουσίασαν σήμερα η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, χαρακτηρίζοντας απόλυτα επιτυχημένη την πορεία του μέτρου που απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά κυρίως από ξένους επισκέπτες στην Ελλάδα, στα δυόμισι χρόνια της εφαρμογής του.
Με 64 καινούργια συμβατικά και ηλεκτροκίνητα ποδήλατα,
«Είναι μια άλλη όψη της Αστυνομίας σήμερα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, υπογράμμισε ότι η πορεία της συγκεκριμένης δράσης και η αγάπη με την οποία την αποδέχτηκε η κοινωνία, παρά το γεγονός ότι αρχικά αμφισβητήθηκε απο κάποιους, αποδεικνύουν πως «ήταν μια εξαιρετική επιλογή, μια εξαιρετική απόφαση» και επιβεβαιώνει την επιτυχία της βασικής φιλοσοφίας και της συλλογικής αντίληψης της σύγχρονης αστυνομίας, που είναι η ήπια αστυνόμευση, η πρόληψη και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
«Είναι αυτονόητο πως η συνεχής καθημερινή αστυνομική παρουσία και η αποτελεσματική προληπτική δράση της Ελληνικής Αστυνομίας μειώνει δραστικά τις πιθανότητες να καταστεί αναγκαία η κατασταλτική της παρέμβαση, καθώς η πρόληψη αποθαρρύνει – αποτρέπει την εκδήλωση εγκληματικών ενεργειών… Αν πετύχουμε στην πρόληψη, δεν θα είναι αναγκαίος ο μέγιστος βαθμός καταστολής. Αυτό επιδιώκουμε συνεχώς, αυτό σηματοδοτεί και η παρουσία μας σήμερα εδώ» πρόσθεσε ο κ. Τσουβάλας.
Ο αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής και αυτός είναι, μεταξύ άλλων, ο λόγος που την επιλέγουν όλο και περισσότεροι τουρίστες. Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου ασφάλειας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας τουριστών και πολιτών. Και σε αυτό το πλαίσιο η Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια, καταγράφει σημαντικές επιτυχίες και αναλαμβάνει νέες δράσεις και πρωτοβουλίες για τη διατήρησή του».
Η εμφανής αστυνόμευση με ποδήλατα, ήταν από το 2015 ιδέα του γγ Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, και την προώθησε η σημερινή ηγεσία της ΕΛΑΣ.
Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πιλοτικά στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά η επιτυχία της σε χώρους με τουριστική κίνηση και στο κέντρο πόλεων, την καθιέρωσε και επεκτάθηκε σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, ενώ ακολούθησαν τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Ρόδος, το Ναύπλιο και η Κατερίνη.
Τώρα, με τα νέα 64 ποδήλατα το μέτρο επεκτείνεται σε Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Λευκάδα και Ύδρα.
Οι αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, που στελεχώνουν τις ομάδες με τα ποδήλατα, είναι νέοι, με μόρφωση και γνώση τουλάχιστον αγγλικών, ενώ όλοι σχεδόν μαθαίνουν και ξένες άλλες γλώσσες, εμφανίσιμοι και υπάγονται στα κατά τοπους τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας.
Βασικές πρωτεραιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:
– Ηεξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας οδηγίες και πληροφορίες.
– Η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες ή φορείς για τη διευθέτηση προβλημάτων, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος.
– Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματική διαχείρηση ήπιων περιστατικών.
The post Αστυνόμευση με ποδήλατα: Επέκτεινεται σε δέκα δήμους -Δείτε σε ποιους appeared first on Aftodioikisi.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανατριχιαστική αποκάλυψη - Οικογενειακή τραγωδία πίσω από το θανατηφόρο τροχαίο στον Κηφισό
- Το πρώτο πέταλο στην «Αγιά Σοφιά» ξεπροβάλει
- Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που η νταλίκα χτυπάει τα δύο ΙΧ στον Κηφισό
- Καιρός - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: «ΠΡΟΣΟΧΗ!»
- Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποια είναι τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα
- Κανονικά αύριο προαστιακός και τρένα - Αναστέλλεται η στάση εργασίας
- Το «έγκλημα» του Ταχτσίδη: Πόσο να διαρκεί το πένθος για την ήττα;
- Θεσσαλονίκη: Περπατούσε αμέριμνη και ο δράστης την άρπαξε από το λαιμό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Aftodioikisi
- Αστυνόμευση με ποδήλατα: Επέκτεινεται σε δέκα δήμους -Δείτε σε ποιους
- Αστυνόμευση με ποδήλατα: Επέκτεινε σε δέκα δήμους -Δείτε σε ποιους
- Αμαλιάδα: Σεσημασμένος κτηνοβάτης ο 77χρονος που συνουσιαζόταν με σκύλο
- Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης: Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Παρασκευή
- Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στα σύνορα Αφγανιστάν – Τατζικιστάν
- ΝΔ: Παράνομη παρακράτηση κρατήσεων ελεύθερων επαγγελματιών
- Αναστέλλονται οι αυριανές κινητοποιήσεις σε προαστιακό και τρένα
- Πατούλης-3Κ/2018: Μόνο οι μισοί έχουν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες
- Πωλείται στολή για τσούχτρες στην Πάτρα! (φωτο)
- Η καλύτερη διατροφή για τα παιδιά σε περίοδο εξετάσεων

- Τελευταία Νέα Aftodioikisi
- Αστυνόμευση με ποδήλατα: Επέκτεινεται σε δέκα δήμους -Δείτε σε ποιους
- Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στα σύνορα Αφγανιστάν – Τατζικιστάν
- Τσίπρας -Ν/Σ Αναδοχή: Θεσμική τομή -Φλερτάρει με ακροδεξιό λαϊκισμό ο Μητσοτάκης
- Πωλείται στολή για τσούχτρες στην Πάτρα! (φωτο)
- Ελένη Φουρέιρα: Ηθελα να κλάψω για την Ελλάδα
- Η καλύτερη διατροφή για τα παιδιά σε περίοδο εξετάσεων
- Έκτακτη σύσκεψη για την πτώση της λίρας συγκάλεσε ο Ερντογάν
- ΝΔ: Παράνομη παρακράτηση κρατήσεων ελεύθερων επαγγελματιών
- Αμαλιάδα: Σεσημασμένος κτηνοβάτης ο 77χρονος που συνουσιαζόταν με σκύλο
- Αστυνόμευση με ποδήλατα: Επέκτεινε σε δέκα δήμους -Δείτε σε ποιους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Όταν βγήκαν τ΄ αποτελέσματα έκλαιγα για ένα τέταρτο»
- Ε. Φωκά: Πολιτικά ευαίσθητες για τις χώρες οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (audio)
- Στο τελευταίο στάδιο η απόσυρση των καμένων του ΚΔΑΥ Ασπροπύργου
- Έκκληση Γ.Γ. ΑΚΕΛ για περισσότερα λεφτά σε νοσηλευτήρια
- Τουρκία: Θα αντιδράσει για το άσυλο στους δύο στρατιωτικούς
- Οι πραγματικοί λόγοι που ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία
- Επένδυση σε προπονητικό κέντρο
- Μαυροβούνιο: Πυροβόλησαν δημοσιογράφο που ερευνούσε το οργανωμένο έγκλημα
- «Έπεσε» το ρεύμα και τους… κούρεψαν στον δρόμο (pics)