Απόλυση εφοριακού ζητεί από το ΣτΕ η γενική επιθεωρήτρια Δημ. Διοίκησης

Την επιβολή ποινής μεγαλύτερης απ’ αυτή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών που επιβλήθηκε σε εφοριακό υπάλληλο για παράβαση καθήκοντος, ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Ειδικότερα, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο είχε επιβάλλει σε εφοριακό υπάλληλο την ποινή της προσωρινής παύσης 6 μηνών για παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα, για χαρακτηριστικά αναξιοπρεπή για δημόσιο υπάλληλο διαγωγή εντός υπηρεσίας, για παραβίαση υπηρεσιακού καθήκοντος και για πρόκληση βλάβης στα συμφέροντα του ελληνικού

δημοσίου.

Σύμφωνα με την κ. Παπασπύρου, τη διετία 2011-2012 ο επίμαχος εφοριακός προέβη στην έκδοση τουλάχιστον 122 αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας σε φορολογούμενους, χωρίς να υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις ακόμη και από άλλες Δ.Ο.Υ. εκτός από αυτήν που υπηρετούσε.

Ο εφοριακός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε φυλάκιση 10 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Αρχικά το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, του επέβαλε την ποινή της στέρησης αποδοχών 10 μηνών και η Μαρία Παπασπύρου υπέβαλε ένσταση επικαλούμενη ότι η εν λόγω πειθαρχική ποινή είναι αναιτιολόγητα επιεικής. Στη συνέχεια το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο μετέβαλε την ποινή σε προσωρινή παύση 6 μηνών.

Η κ. Παπασπύρου προσέφυγε στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών είναι δυσανάλογα επιεικής σε σχέση με τις πράξεις του.

Επιπλέον, η γενική επιθεωρήτρια ζητεί από τους συμβούλους Επικρατείας να επιβληθεί σε βάρος του εφοριακού η πειθαρχική ποινή «της οριστικής παύσης ή οιαδήποτε ποινή κρίνει το ίδιο ως προσήκουσα».

The post Απόλυση εφοριακού ζητεί από το ΣτΕ η γενική επιθεωρήτρια Δημ. Διοίκησης appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα