Απ. Κακλαμάνης για Μακεδονικό: «Μονά – ζυγά» κερδισμένος θα βγει ο Τσίπρας

Σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για το συλλαλητήριο της Κυριακής, δήλωσε το εξής:

Το «Μακεδονικό», ως πρόβλημα, αναζωπυρώθηκε αρκετές φορές από τα χρόνια του μεσοπολέμου και δη ως όχημα στην υπηρεσία σχεδίων και πραγμάτωσης εθνικού μας διχασμού. «Λάθη», όχι και τόσο «εξ’ αγαθού συνειδότος» της Άκρας Αριστεράς στο παρελθόν, ήταν λαμπρή ευκαιρία αντικομμουνιστικής και αντι «συνοδοιποριακής» υστερίας από το Ακροδεξιό Κράτος και παρακράτος. Το πρόβλημα οξύνθηκε μετά την ίδρυση

της Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας, λόγω της σκόπιμης αδράνειας των Δυτικών «συμμάχων» μας, χάριν του προστατευομένου τους, στρατάρχη Τίτο (50% Τσώρτσιλ – 50% Στάλιν) μέχρι σημείου επιβολής και του τριμερούς, μαζί με την Ελλάδα και Τουρκία, στρατιωτικού συμφώνου. Έτσι, εδραίωσαν το αντισερβικό εσωτερικώς «κατασκεύασμά» του, ενώ τα Σκόπια και η Τουρκία, με την ελληνική ανοχή, προχώρησαν σε αλλαγή τοπωνυμίων, ακόμα και στην άσχετη με το θέμα ελληνική Θράκη….

Και ήρθε η ώρα της λύσης του προβλήματος(;) Ο Πρωθυπουργός και το «Ιερατείο» του Μαξίμου σκέφτηκαν, ως συνήθως, να πούνε ψέματα στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ότι διαπραγματεύονται γι’ αυτή και να «ρίξουν» στην εσωτερική πολιτική και μιντιακή «πιάτσα» το θέμα. Ο κ. Νίμιτς, ξαφνιάστηκε από την ησυχία που επικρατούσε στα Σκόπια και το «νταβαντούρι» στην Ελλάδα, επί δύο μήνες υποτιθέμενης μυστικής διαπραγμάτευσης!

Δεν νομίζω με οποιαδήποτε μορφή και υπό αυτές τις συνθήκες ότι θα υπάρξει ουσιαστική λύση. Ο κ. Ντιμιτρόφ από κει, υποχρεώθηκε να δημοσιοποιήσει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Είναι, είπε, «Μακεδονικό» έθνος, έχουν «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» εκκλησία κοκ. Ό,τι και να ακολουθήσει, λοιπόν, «μονά – ζυγά» κερδισμένος θα βγει ο κ. Τσίπρας και το «Ιερατείο» του. Αλλά και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ του ΔΙΧΑΣΜΟΥ, που ανακόπηκε προσωρινά το 2011 με την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την κατάληψη της εξουσίας από τους «αντιμνημονιακούς» που φόρεσαν στο λαό, ΔΥΟ ακόμη πιο βαριά μνημόνια κι έφθασαν το χρέος 330 δις, βρίσκεται και πάλι εν όψει. Ας λάβει καθένας που καταλαβαίνει τα μέτρα του και ας προσέξουν ιδιαίτερα οι προσερχόμενοι δημοκρατικοί πολίτες την Κυριακή στο συλλαλητήριο, τις «προβοκάτσιες» που, δυστυχώς, αυτή τη φορά φαίνεται ότι δεν έρχονται μόνο από την Ακροδεξιά.

Α.Κ.

The post Απ. Κακλαμάνης για Μακεδονικό: «Μονά – ζυγά» κερδισμένος θα βγει ο Τσίπρας appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα