Ανοιχτή Πόλη: Παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

Η Ανοιχτή Πόλη έκανε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα θέματα 8 και 9 της ημερήσιας διάταξης.

«Ο βασικός λόγος της δανειακής σύμβασης των 55 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ήταν η δέσμευση του κυρίου Καμίνη για την άμεση εκτέλεση 24 απαλλοτριώσεων στα όρια του Δήμου μας.

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών εγκρίθηκε επιχορήγηση 14.124.344 ευρώ για αγορά συγκεκριμένων ακινήτων προς απαλλοτρίωση πολλά εκ των οποίων ήταν στην λίστα του δανεισμού από την Ευρωπαϊκή

Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο κύριος Καμίνης με την 4η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του 2018, αφού ενσωματώνει την κρατική επιχορήγηση για την αγορά των ακινήτων προς απαλλοτρίωση, αλλά και την πρώτη δόση του δανείου, ύψους 16,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα ποσά τα οποία απελευθερώνονται τα μεταφέρει μέσω προγραμματικών συμβάσεων στις Ανώνυμες Εταιρείες του Δήμου, για την έμμεση χρηματοδότησή τους.

Επίσης, η Ανοιχτή Πόλη έθεσε, προ ημερήσιας διάταξης το ζήτημα του παλαιού εργοστασίου της Columbia. Διατύπωσε άλλη μια φορά το πάγιο αίτημα της παράταξης για απαλλοτρίωση του χώρου προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί δημόσιο Μουσείο Ελληνικής Μουσικής και Δισκογραφίας.

Τέλος, η Ανοιχτή Πόλη σχολίασε δημοσιεύματα σχετικά με το πρόγραμμα που εξήγγελλε ο κύριος Καμίνης με τίτλο «Κατάστημα στο Κέντρο», ένα πιλοτικό άνοιγμα καταστημάτων στην πλατεία Θεάτρου. Εξέφρασε την έκπληξη των δημοτικών συμβούλων, αφού δεν είχαν ως τώρα καμία πληροφόρηση σχετικώς και αναρωτήθηκε, ποιά θα είναι τα κριτήρια για την επιλογή των ωφελουμένων, αφού, σύμφωνα με την εξαγγελία, κάθε καλλιτεχνική-επιχειρηματική πρόταση μπορεί να χρηματοδοτηθεί με έως 6.000 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 1.000.000 ευρώ».

The post Ανοιχτή Πόλη: Παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα