Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για το πλύσιμο των πιάτων

Αν και είναι γνωστό, ας το υπενθυμίσουμε: το πιο βρώμικο αντικείμενο που έχουμε στο σπίτι μας είναι το σφουγγάρι για τα πιάτα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports, το σφουγγαράκι της κουζίνας μεταφέρει 54 δισεκατομμύρια βακτήρια σε μια επιφάνεια που είναι μόλις λίγα τετραγωνικά εκατοστά. Το εντυπωσιακό δε σύμφωνα με το IFL Science, είναι ότι αυτή η πυκνότητα συγκρίνεται με αυτή που υπάρχει στα ανθρώπινα περιττώματα.

Φυσικά, μπορούμε να το πλένουμε και να το καθαρίζουμε, αλλά απαιτείται

ολόκληρη διαδικασία, για να είμαστε σίγουροι ότι το σφουγγάρι είναι αληθινά καθαρό: αρχικά το ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και απορρυπαντικό πιάτων και αφού το στραγγίσουμε το βάζουμε σε μπολ το οποίο προηγουμένως έχετε γεμίσει με κρύο νερό. Τοποθετούμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο, εξολοθρεύουμε τα μικρόβια.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι ο πιο υγιεινός τρόπος για να πλένουμε τα πιάτα είναι με μια βούτσα από πλαστικό ή σιλικόνη, οι οποίες παραμένουν πιο στεγνές, είναι λιγότερο πορώδεις από το σφουγγάρι και δεν επιτρέπουν να αναπτυχθούν μέσα τους βακτήρια και άλλοι μικροοργανισμοί

The post Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για το πλύσιμο των πιάτων appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα