ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες που δικάζονται στις 12 Φλεβάρη

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, στηρίζει και περνάει μήνυμα αλληλεγγύης για τις καθαρίστριες που είχαν δεχθεί επίθεση από τα ΜΑΤ πριν τέσσερα χρόνια την ώρα που διαμαρτύρονταν για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Με απύθμενο θράσος και αλαζονεία, οι δυνάμεις καταστολής που ευθύνονταν για την άγρια κακοποίηση δεκάδων καθαριστριών και αλληλέγγυων στον εμβληματικό, προ τετραετίας, αγώνα τους ενάντια στις διαθεσιμότητες

και τις απολύσεις μηνύουν τις καθαρίστριες και τις σέρνουν ξανά στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδρασαν εκείνη την περίοδο σαν τη “σιδερένια φτέρνα” της Κυβέρνησης και της τρόικας, καταστέλλοντας αγώνες, χτυπώντας αλύπητα, σακατεύοντας και συλλαμβάνοντας αδιάκριτα καθαρίστριες και αλληλέγγυους.

Οι αλλεπάλληλες διώξεις των καθαριστριών με εξόφθαλμα ανυπόστατες κατηγορίες και άθλια δικονομικά τεχνάσματα δεν οφείλονται μόνο στις δυνάμεις καταστολής. Δεν οφείλονται οι διώξεις αυτές μόνο στην εκδικητικότητα της Κυβέρνησης και της τρόικας επειδή ηττήθηκαν από τις καθαρίστριες, αλλά στοχεύουν στο να εμπεδωθεί ο φόβος σε όποιον αγωνίζεται. Οι διώξεις αυτές έχουν σκοπό να αποτρέψουν τους αγώνες αποθαρρύνοντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές και αγωνίστριες.

Ο αγώνας όμως των καθαριστριών ενάντια στην τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που έκανε παγκόσμια γνωστούς τους αγώνες των εργαζόμενων στην Ελλάδα των μνημονίων για ζωή και αξιοπρέπεια, είναι μισητός και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί ανέδειξε ότι δεν μπορούν να κάμψουν την αντίσταση των εργαζομένων και των άλλων κοινωνικών στρωμάτων, που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές:

• απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να παλεύουν και να έχουν κατακτήσεις όταν έχουν το λαό αλληλέγγυο στο πλευρό τους.

• εξευτέλισε την τρόικα και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν δουλικά.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλοντας σήμερα να παραδώσει τους εργαζόμενους σιδηροδέσμιους, ώστε απρόσκοπτα να απαλλοτριωθούν σπίτια εισοδήματα και δικαιώματα, δίπλα στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, θωρακίζεται με δικαστικές διώξεις και τρομοκρατία εναντίον όσων σήκωσαν και σηκώνουν κεφάλι.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να δώσουν το «παρών» στη δίκη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, που κατηγορούνται για παράβαση 18 (!!!) άρθρων του Ποινικού Κώδικα. Η δίκη θα γίνει τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018, στις 9 π.μ., στο Η’ Πλημ/κείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων).

Απαιτούμε:

Να αθωωθούν οι καθαρίστριες και να σταματήσει κάθε δίωξη.

Την παραδειγματική τιμωρία του άνδρα των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και τη Βάσω Γκόβα.

Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ).

Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

The post ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στις καθαρίστριες που δικάζονται στις 12 Φλεβάρη appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
ΑΔΕΔΥ, αλληλεγγυη, ματ, ΠΑΣΟΚ, ελλαδα, τροικα, απρόσκοπτα, απεργια, αθηνα, υμετ, διασ, συριζα, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, καθαρα δευτερα, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, απεργια αδεδυ, ξανα, υμετ, σημερινη, ωρα, αγωνες, αξιοπρεπεια, απρόσκοπτα, απυθμενο, γινει, δευτερα, διασ, δικη, ευαγγελια, ζωη, η δικη, θρασος, κυβερνηση, ματ, σπιτια, τιμωρια, φοβος, αγωνας, δικαιωματα, σωματα, χερια
Τυχαία Θέματα