Ζελένσκι: Στέλνει αντιπροσωπεία για διαπραγματεύσεις στη Λευκωρωσία

Ενώ ο Πούτιν θέτει σε κατάσταση συναγερμού τα πυρηνικά.  

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε την είδηση για επικείμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας. Την είδηση ανήγγειλε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι λίγο μετά την εκπνοή της διορίας που είχε δώσει η Ρωσία στην Ουκρανία και έληγε στις 16.00 ώρα Ελλάδος.

Συγκεκριμένα ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο τουίτερ έγραψε:

«Το αποτέλεσμα της συνομιλίας με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο. Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat».

Η εξέλιξη έρχεται αφότου ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο μίλησε με τον Ζελένσκι.

«Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει πως όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που βρίσκονται στη Λευκορωσική επικράτεια, θα παραμείνουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, των συνομιλιών και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των προέδρων Λευκορωσίας και Ουκρανίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Η είδηση προκάλεσε έκπληξη, αφού νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του: «Έχασε την ευκαιρία που είχε η Ουκρανία» αναφερόμενος στην προθεσμία που είχε δώσει στον Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία. Σημειώνεται ότι την Ιερουσαλήμ είχε προτείνει -μεταξύ άλλων - ως τόπο διαπραγματεύσεων ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Πούτιν: Θέτει σε κατάσταση συναγερμού τα πυρηνικά

Στο μεταξύ ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού οι πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας μετά από επιθετικά σχόλια κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Σε συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον Γενικό Επιτελάρχη Βαλερι Γκερασίμοφ, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η Δύση όχι μόνον προβαίνει σε μη φιλικές κινήσεις στον τομέα της οικονομίας, αλλά ηγέτες κρατών μελών του ΝΑΤΟ προβαίνουν σε επιθετικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας.

«Ανώτεροι αξιωματούχοι των κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ επιτρέπουν επίσης επιθετικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας, επομένως διατάσσω τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου [των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων] να μεταφέρουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μαχητικού καθήκοντος», είπε ο Πούτιν στη δήλωση, την οποία μεταδίδει το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Πηγή: iefimerida.gr - Πούτιν εκτός ελέγχου: Έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας! - iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα