Υψηλότερα ο χαλκός μετά την συζήτηση Μπάιντεν - Σι Τζινπίνγκ

Το δολάριο υποχώρησε έναντι νομισμάτων με υψηλότερο κίνδυνο τις πρώτες ώρες διαπραγμάτευσης προτού ανακάμψει ελαφρώς για να διατηρηθεί κοντά στο υψηλότερο επίπεδο 16 μηνών έναντι του ευρώ.

Οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν την Τρίτη, καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε και o φόβος για κάποιο επεισόδιο ανέμεσα στις δύο μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ και Κίνα εκτονώθηκε μετά από τη τηλεδιάσκεψη των δύο ηγετών του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ.

Η τιμή του χαλκού

για συμβόλαια τριμήνου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου σημείωσε άνοδο έως και 0,7% στα 9.742 δολάρια ο τόνος πριν υποχωρήσει με πτώση 0,6% στα 9.616 δολάρια ο τόνος.

Στη Σαγκάη το συμβόλαιο χαλκού του Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 0,8% στα 70.360 γιουάν (11.031,50 δολάρια) ο τόνος, έχοντας σημειώσει άνοδο έως και 0,4% νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Το δολάριο υποχώρησε γενικά έναντι νομισμάτων με υψηλότερο κίνδυνο τις πρώτες ώρες διαπραγμάτευσης προτού ανακάμψει ελαφρώς για να διατηρηθεί κοντά στο υψηλότερο επίπεδο 16 μηνών έναντι του ευρώ εν όψει των στοιχείων λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προοπτικές για τα επιτόκια.

Η τιμή του γιουάν κλιμακώθηκε σε υψηλό πέντε μηνών καθώς οι χρηματιστές καλωσόρισαν τον διάλογο μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Κίνας.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο ηγέτης της Κίνας Σι Τζινπινγκ αποκάλεσε τον Μπάιντεν «παλιό φίλο» και είπε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να ενισχύσουν την επικοινωνία και τη συνεργασία. Αλλά οι δυο τους συνέχισαν να συζητούν τις πρακτικές της Κίνας στο Θιβέτ, το Χονγκ Κονγκ και το Xinjiang, μεταξύ άλλων θεμάτων που αποτελούν αγκάθι στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα