Υπ.Παιδείας: Στο 0,23% ο δείκτης θετικότητας στα σχολεία

Στο 0,23% ανέρχεται ο δείκτης θετικότητας στα σχολεία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε σχολεία και εκπαιδευτικούς, όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι «αυτή είναι η κατάσταση και παρακολουθείται πάρα πολύ στενά».

«Υπάρχουν περιοχές στις οποίες η εξέλιξη της πανδημίας είναι κρίσιμη και γι’ αυτό

πάμε βήμα- βήμα, ώρα- ώρα, συνομιλούμε συστηματικά με ειδικούς να μας δώσουν εισηγήσεις να αναλύσουν επιδημιολογικά δεδομένα», επεσήμανε η υπουργός.

Αναφερόμενη εξάλλου στις αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και των εισηγήσεων της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, η υπουργός, υπογράμμισε ότι «ο πρώτος σκοπός που υπηρετούμε είναι η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και ο δεύτερος να συνεχίζεται όσο πιο απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία», καθώς «το μόνο εύκολο θα ήταν να πούμε κλείνουμε τα σχολεία και τα ανοίγουμε μετά το τέλος της πανδημίας, όμως δε θα ήταν σωστό», διότι «έχουμε ένα χρέος απέναντι στα παιδιά και ο φυσικός τους χώρος είναι το σχολείο».

Η υπουργός υπενθύμισε ότι μέσω της ειδικής πλατφόρμας edu.testing.gov.gr εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών, έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε έλεγχο covid-19, πρωτοβουλία την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική για την παρακολούθηση της διασποράς του κοροναϊού στη σχολική κοινότητα και την εκτίμηση του δείκτη θετικότητας. «Τα τεστ αυτά γίνονται σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα. Εγγράφεται κανείς, του έρχεται sms με το ραντεβού στο πλησιέστερο σημείο ώστε να κάνει τον έλεγχο, όσες φορές θελήσει. Όσα περισσότερα τεστ γίνουν, τόσο πληρέστερη εικόνα θα έχουμε για την επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία. Θα ήθελα να παρακινήσω τους εκπαιδευτικούς να κάνουν ακόμη περισσότερα, να συμμετέχουν ενεργά και συστηματικά οι εκπαιδευτικοί, να υπάρχει συχνότητα στη διαδικασία».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα