Υποχωρούν οι τιμές στα καύσιμα - Πάνω από 2% οι απώλειες για το πετρέλαιο

Το brent στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί πάνω από 2% με την τιμή να κυμαίνεται γύρα στα 93,65 δολάρια το βαρέλι. 

Αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών φυσικού αερίου και πετρελαίου καταγράφεται στις αγορές μετά τις ενδείξεις για εκτόνωση της κατάστασης στο ουκρανικό μέτωπο. Κάποια από τα ρωσικά στρατεύματα που είχαν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στους στρατώνες τους, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ώρα που η Δύση ανησυχεί ότι επίκειται μια ρωσική στρατιωτική

επιχείρηση εναντίον της Ουκρανίας.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αντέκρουσε τη Δευτέρα τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι η Ρωσία μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία εντός ημερών, μετά τις επανειλημμένες αρνήσεις της Μόσχας ότι σχεδιάζει μια τέτοια κίνηση. Οι διπλωματικές προσπάθειες από τους ηγέτες παγκοσμίως συνεχίζονται με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς να συναντάει τον Πούτιν την Τρίτη, μετά από συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο στο Κίεβο.

Οι δείκτες αναφοράς για την πορεία του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχωρούν έως και 2,2%, φτάνοντας στα 79,70 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Χαμηλότερα κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς οι επενδυτές τραβούν τα κέρδη από το ράλι της προηγούμενης ημέρας, όταν οι τιμές είχαν σκαρφαλώσει σε υψηλά επτά ετών και καθώς τα διεθνή χρηματιστήρια κατέρρευσαν, εν μέσω φόβων ότι η Ρωσία μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία και να διαταράξει τον εφοδιασμό.

Το brent στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί πάνω από 2% με την τιμή να κυμαίνεται στα 93,65 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικάνικο πετρέλαιο τύπου WTI επίσης υποχωρεί 2,52% στα 92,4 δολάρια το βαρέλι.

Τη Δευτέρα οι διεθνελίς τιμές έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014, με το brent να αγγίζει τα 96,78 δολάρια και το αμερικανικό αργό να φτάνει τα 95,82 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα