Υπό σκέψη το άνοιγμα των σχολείων - Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων έχει αφήσει «στον αέρα» το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προγραμματίζεται για την 1η Φεβρουαρίου.

Το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων τίθεται εκ νέου στο τραπέζι με το θέμα να συζητιέται εκτάκτως σήμερα, σε συνεδρίαση που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι ειδικοί. Ακολούθως οι επιδημιολόγοι, θα κάνουν την εισήγησή τους στην κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων την Παρασκευή.

Το άνοιγμα των σχολείων, αν και η απόφαση θεωρείται ειλημμένη

για την 1η Φεβρουαρίου, είναι κάτι που θα εξεταστεί κατά τη σύσκεψη των επιδημιολόγων αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο, καθηγητή παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών. Οι άξονες που θα κρίνουν τελικά το άνοιγμα είναι, από τη μία τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς «αρκετές περιοχές είναι στο πορτοκαλί και η δυναμική είναι να χειροτερέψουν», και από την άλλη «η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και πως μπορεί αυτό να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε κρίση», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA. Όπως έχει επισημανθεί, τα λύκεια των «κόκκινων» περιοχών θα παραμένουν κλειστά και θα συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση, ενώ ζήτημα έχει δημιουργηθεί με την Αττική στην οποία συγκεντρώνεται πολλά σχολεία και η επιδημιολογική της κατάσταση δεν είναι καλή, εξήγησε ο καθηγητής.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι στην πραγματικότητα διπλάσιος ή ακόμα και τριπλάσιος υποστήριξε σήμερα ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Νίκος Τζανάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν 30.000-50.000 ενεργά κρούσματα, εκφράζοντας μάλιστα τον φόβο μήπως η χώρα επιστρέψει επιδημιολογικά στα δεδομένα του Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα