Υπ. Δικαιοσύνης - Ένωση Δικαστών: Στόχος η λειτουργία δικαστηρίων και ο εμβολιασμός

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον γγ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), Χριστόφορο Σεβαστίδη και Παντελή Μποροδήμο, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΔΕ, κατά τη συνάντηση, ο κ. Σεβαστίδης και ο κ. Μποροδήμος επανέλαβαν το αίτημα των δικαστικών ενώσεων για "το αυτονόητο δικαίωμα συμμετοχής εκπροσώπων μας στη νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών

Λειτουργών", που ρυθμίζει την υπηρεσιακή κατάσταση των δικαστικών λειτουργών. Από την πλευρά του, ο κ. Τσιάρας "επιβεβαίωσε ότι είναι στις άμεσες προθέσεις του η συγκρότηση της επιτροπής και ότι είναι ανάγκη η ολοκλήρωση των εργασιών της σε σύντομο χρονικό διάστημα". Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΕΔΕ εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για "τη διαδικασία απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των ποινικών δικών, η οποία ξεκίνησε πιλοτικά και επισημάναμε πιθανές δυσλειτουργίες που θα επιφέρουν επιβράδυνση της ποινικής διαδικασίας". Ο κ. Τσιάρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ζήτησε από την Ένωση να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις. Mία από τις προϋποθέσεις για την ομαλή επαναλειτουργία των δικαστηρίων είναι ο εμβολιασμός των δικαστικών λειτουργών και ο υπουργός υποσχέθηκε να ενεργήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων υγείας, υποστήριξε η ΕΔΕ στην ανακόινωσή της.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα