Ξεκινά, την 1η Αυγούστου, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)
Την 1η Αυγούστου 2024 ξεκινά το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) και θα διαρκέσει μέχρι τις 31
Όπως επισημαίνει η υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Γιάννα Χορμόβα, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «πρόκειται για ένα πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που παρέχει στους συνταξιούχους την ευκαιρία να απολαύσουν διακοπές σε επιλεγμένα καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, με μειωμένο κόστος, ενισχύοντας την κοινωνική ευημερία τους και την ποιότητα ζωής τους.
Στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει ευκαιρίες για ξεκούραση και αναψυχή σε μια μεγάλη ομάδα δικαιούχων, που ανέρχονται σε 25.000. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται οι αιτούντες συνταξιούχοι, καθώς και τα άμεσα και έμμεσα ωφελούμενα μέλη τους, όπως οι σύζυγοι, τα τέκνα και οι συνοδοί ΑμεΑ.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr».
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μόνο οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ).
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:
- τα τέκνα των δικαιούχων, ηλικίας από 5 έως 18 ετών,
- τα τέκνα των δικαιούχων, ηλικίας άνω των 18 ετών, εφόσον είναι έμμεσα ασφαλισμένα ή άμεσα ασφαλισμένα, λόγω αναπηρίας, με ποσοστό 67% και άνω,
- οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη και
- οι συνοδοί των δικαιούχων ή ωφελούμενων ΑμεΑ με αναπηρία 67% και άνω, με βεβαίωση από αρμόδιο δημόσιο φορέα.
Σκοπός του προγράμματος είναι η πραγματοποίηση διακοπών από τους συνταξιούχους σε καταλύματα του μητρώου παρόχων του προγράμματος.
Η διάρκεια διαμονής κυμαίνεται από μία έως έξι διανυκτερεύσεις σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
Ειδικά, για συγκεκριμένους προορισμούς, όπως Λέρος, Λέσβος, Χίος, Κως και Σάμος, η διαμονή μπορεί να φτάσει τις 10 διανυκτερεύσεις, ενώ για Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Θεσσαλία, εκτός Σποράδων, τις 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.
Η επιταγή κοινωνικού τουρισμού καλύπτει επίσης την ακτοπλοϊκή μετάβαση και επιστροφή, με συμμετοχή των δικαιούχων στο κόστος κατά 25%, ενώ, για τα ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι δωρεάν, κάνοντας τις διακοπές προσιτές και ευκολότερες για όλους τους δικαιούχους.
Οι τιμές επιδότησης που καταβάλλει η ΔΥΠΑ στους παρόχους διαμονής είναι αυξημένες κατά 20% για τον μήνα Αύγουστο, την περίοδο των Χριστουγέννων (15/12/2024-14/01/2025) και το Πάσχα (11/04/2025-27/04/2025).
Στις περιοχές με δυνατότητα 10ήμερης και 12ήμερης διαμονής η διαμονή είναι εντελώς δωρεάν για τους δικαιούχους, ενώ σε άλλες περιοχές η ιδιωτική συμμετοχή κυμαίνεται από 1 έως 12 ευρώ ανά άτομο ανά ημέρα, ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος και την παροχή πρωινού, καθιστώντας το πρόγραμμα οικονομικά προσιτό για όλους.
Αναφορικά με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ για την περίοδο 2024-2025, η κ. Χορμόβα σημειώνει ότι αυτό εξελίσσεται με επιτυχία. Ήδη έχουν εκδοθεί οι 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ, από την 1η Ιουλίου 2024, που ξεκίνησε το πρόγραμμα, έχουν ενεργοποιηθεί περισσότερες από 8.500 επιταγές.
Σύμφωνα με την κ. Χορμόβα, χαρακτηριστική της στήριξης του προγράμματος από τη ΔΥΠΑ είναι και η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 43%. «Δεδομένης της αμοιβαίας σχέσης συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα), εφέτος εντάχθηκαν στο μητρώο μας ακόμα περισσότεροι πάροχοι, διευρύνοντας κατ’ επέκταση και τις επιλογές των ωφελουμένων» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Χορμόβα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Κατερίνη: Φωτιά στo Λιτόχωρο – Επιχειρούν 6 εναέρια μέσα
- Βρετανία: Σύλληψη ενός υπόπτου για τον εντοπισμό ανθρώπινων λειψάνων σε μία γέφυρα του Μπρίστολ
- Αυξήσεις στις συντάξεις εντός του 2025: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
- Κατερίνη: Νεκρή 44χρονη όταν την καταπλάκωσε κλαδί πλατάνου σε εστιατόριο
- Με ορίζοντα τη ΔΕΘ, η κυβέρνηση θέλει να «φέρει τούμπα» την πολιτική σκακιέρα
- Σκληρή ανακοίνωση της Τουρκίας για την ισραηλινή επίθεση στη Χαν Γιουνίς
- Το νέο πακέτο μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το 2025
- «Καμπανάκι» της JP Morgan για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
- Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Κρατούσε την κόρη του όμηρο και απειλούσε να τη σκοτώσει – Του είχε δοθεί πίσω η καραμπίνα, παρά τις μηνύσεις
- Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 14 Ιουλίου 2024
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Businessnews
- Τελευταία Νέα Businessnews
- Ξεκινά, την 1η Αυγούστου, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)
- Περιοχές Natura: Πόσες υπάρχουν στην Ελλάδα - Ο ανεκμετάλλευτος πλούτος και πώς μπορεί να αναπτυχθεί βιώσιμος τουρισμός
- Πώς καταγράφεται το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας - Το gov.gr εμπλουτίστηκε με 53 νέες ψηφιακές υπηρεσίες τον Ιούνιο
- Νέες προδιαγραφές ρυμούλκησης για ασφαλή διαχείριση υπηρεσιών στα λιμάνια - "Πίστωση" χρόνου στα ρυμουλκά Να συμμορφωθούν
- Μητσοτάκης στο CNN: Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στις ΗΠΑ για την άμυνα
- Σπάνιες Φυλές αγροτικών ζώων: Ένας ιστορικός, πολιτισμικός, βιολογικός «θησαυρός» - Ενισχύσεις 88 εκατ. ευρώ
- Θερινές εκπτώσεις: Ανοικτά την Κυριακή τα καταστήματα - Η ακρίβεια επηρεάζει τη συμπεριφορά των καταναλωτών
- Δηλώσεις: 7 στους 10 δεν θα πληρώσουν επιπλέον φόρο - Σχεδόν μηδενική η αμφισβήτηση του τεκμηρίου
- Τραγωδία στην Αμφιλοχία - Σκότωσε την γυναίκα του και έβαλε τέλος στην ζωή του
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 15 έως 19 Ιουλίου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Κρατούσε την κόρη του όμηρο και απειλούσε να τη σκοτώσει – Του είχε δοθεί πίσω η καραμπίνα, παρά τις μηνύσεις
- Πιερία: Ληστής ετών 70, με λεία αξίας 50.000 ευρω
- Bloomberg: Η Τουρκία επιδιώκει να αναθεωρήσει τη σύμβαση για τα F-16 και να πάρει αντισταθμιστικά
- Τουρκία κατά Ισραήλ για την επίθεση κοντά στη Χαν Γιουνίς της Γάζας
- Ανδρουλάκης: Η υποστελέχωση του ΕΣΥ δεν αντιμετωπίζεται με μπαλώματα
- Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Ο 43χρονος απείλησε το θύμα ότι θα σκοτώσει την κόρη τους
- J. Dimon: Ανησυχία για την πορεία πληθωρισμού και επιτοκίων παρά τα πρόσφατα θετικά στοιχεία
- Οι επαφές Μητσοτάκη στις ΗΠΑ- Στο επίκεντρο το Κυπριακό
- Hellenic Train: Διακοπή λειτουργίας του προαστιακού λόγω πυρκαγιάς στην Αθηνών-Κορίνθου
- Στόχος ισραηλινής επίθεσης ο εγκέφαλος του χτυπήματος της 7ης Οκτωβρίου