Βρούτσης: Επεκτείνεται το έκτακτο επίδομα σε γιατρούς και οδοντιάτρους

«Το έκτακτο επίδομα για δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει και γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς», επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας.

«Τοέκτακτοεπίδομαγια δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει και γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς», επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας,Γιάννης Βρούτσης,προσθέτοντας πως για τους νοσοκομειακούς, δεν προβλέπεται κάποιο κονδύλι

στονπροϋπολογισμό».

Ο κ. Βρούτσης είπε πως μέχρι στιγμής τααναδρομικάτων συνταξιούχων καταβλήθηκαν ομαλά και χωρίς λάθη.

Σε αυτή την κατηγορία υπήρχε η εκκρεμότητα για172.222 περιπτώσειςθανόντων συνταξιούχων που έπρεπε με κληρονομικό δικαίωμα να το πάρουν οι δικαιούχοι.

Η διαδικασία έχει πλέον ολοκληρωθεί και ηπλατφόρμαείναι σε λειτουργία.

Δε χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία για την αίτηση και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η πληρωμή να γίνει μέχρι τέλος του χρόνου.

Αναφορικάμε τοέκτακτοεπίδομαγια δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι αυτό θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει καιγιατρούς,οδοντιάτρους, δικαστικούςεπιμελητέςκαιγεωτεχνικούς.

Για τους νοσοκομειακούς, δεν προβλέπεται κάποιο κονδύλι στον προϋπολογισμό.

Αναφέρθηκε και στιςεκκρεμείς συντάξειςυποστηρίζοντας πως στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2021 να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς συντάξεις, ενώ τέλος Νοέμβρη θα καταβληθεί και η αύξηση των προσωρινών συντάξεων.

Σχετικά με τοδώρο Χριστουγέννων, τόνισε πως θα καταβληθεί στην ώρα του, μέχρι τις21 Δεκεμβρίου.

«Οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν αυτό που τους αναλογεί και μέχρι τέλος του χρόνου θα καταβληθεί από το κράτος στους εργαζομένους για το κομμάτι του δώρου που αντιστοιχεί στις αναστολές», είπε χαρακτηριστικά.

Για ταόρια συνταξιοδότησηςείπε πως παραμένουν αναλλοίωτα.

Ακόμα, για το επίδομα των400 ευρώυποστήριξε πως θα το λάβουν οι δικαιούχοι του ελάχιστουεγγυημένουεισοδήματος, το οποίο θα καλύψει τις ευάλωτες ομάδες που είναι στα όρια τηςφτώχειας.

Τέλος, σημείωσε πως θακαταβληθείεπίδομασε όσους είναι σε αναστολή και τον Δεκέμβριο, ενώ για τις συντάξεις είπε πως μέχρι το 2070 είναι απόλυταδιασφαλισμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα