«Βουτιά» στις ευρωαγορές και το Χρηματιστήριο Αθηνών

Κάτω από τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Βουτιά» σημειώνουν οι δείκτες των βασικότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με του επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών αναφορικά με τα προγράμματα ρευστότητας για την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στις 11:30 ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 1,87%, με τις μετοχές ενέργειας και εξόρυξης να ηγούνται της πτώσης.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται και ο DAX

στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη να καταγράφει πτώση 2,17%.

Πτώση σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο -1,48%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση της τάξης του -2,31%. Πτώση και για τον FTSE MIB στο Μιλάνο, της τάξης του 2,21%.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες παρουσιάζονται επιφυλακτικές αναμένοντας τις ενδείξεις από τη συνεδρίαση της FED σχετικά με τη μείωση των αγορών ομολόγων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 891,09 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,38%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,51 εκατ. ευρώ.

Πτώση καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της Attica Bank (-7,81%) Εθνικής (-5,19%), της Aegean Airlines (-2,85%), της Πειραιώς (-3,25%), της Eurobank (-2,76%) και της Elvalhalcor (-2,70%).

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-3,36%) και των Τροφίμων (-2,33%).

Keywords
Τυχαία Θέματα