Βόρεια Ελλάδα: Ποια νέα μέτρα πρόκειται να ανακοινωθούν;

Αυστηρότερα μέτρα οριστικοποιούνται στην έκτακτη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα οποία θα ανακοινωθούν το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Στο τραπέζι η βεντάλια των εισηγήσεων περιλαμβάνει το σκληρότερο όπως περιγράφεται lockdown στη Θεσσαλονίκη, με:

-Αύξηση της χρονικής διάρκειας της απαγόρευσης στις μετακινήσεις,-Πιθανή μείωση των ενεργών κωδικών στα SMS,
ακόμη και κατά τις ελεύθερες ώρες,-Επαναξιολόγηση του επιπέδου των περιορισμών για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Στο πλέγμα των νέων μέτρων περιλαμβάνεται και το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων για να περιοριστεί η επίδραση στην διασπορά του κορονοϊού που μπορεί να επιφέρει η κινητικότητα που καταγράφεται με αυξανόμενη.

Αυτήν την στιγμή και οι 13 μεθοριακοί σταθμοί στην Βόρεια Ελλάδα είναι κλειστοί ενώ ανοιχτό παραμένει το τελωνείο του Προμαχώνα από όπου μπορούν να περνούν στη χώρα Ευρωπαίοι πολίτες αφού πρώτα προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Το καμπανάκι του κινδύνου έχουν χτυπήσει και οι μετρήσεις του ιιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης. Παρότι στην καταγραφή της διεπιστημονικής ομάδας των ερευνητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αποτυπώνεται μια επιβράδυνση στους ρυθμούς, δεν έχει ανακοπεί ωστόσο η αύξηση των μεγεθών. Όπως μεταδίδεται οι μετρήσεις αυτής της βδομάδας από το ΑΠΘ και την ΕΥΑΘ, έως και την περασμένη Τρίτη 17 Νοεμβρίου, βρίσκονται μιάμιση φορά πάνω από τις αντίστοιχες της προηγούμενης εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας η άνοδος που κατεγράφη έδειξε ότι το ιιικό φορτίο ήταν δυόμισι φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τις πρώτες ημέρες του μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα