Βίκος: Cola zero στην αγορά με "όπλο" την χαμηλότερη τιμή

Η Βίκος Cola τοποθετεί το σήμα της στην κατηγορία zero sugar που αποτελεί το 30% της κατηγορίας cola.

Πρόκειται για την Βίκος Cola Zero η οποία όπως ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης τύπου ο κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς, διευθυντής πωλήσεων και marketing της εταιρείας, είναι η ελληνική πρόταση στην κατηγορία zero η οποία θα είναι κατά 20% φθηνότερη στο ράφι.

Γιατί όμως η ηπειρώτικη βιομηχανία επέλεξε να εισέλθει και στην

υποκατηγορία zero; Όπως είπε ο ίδιος πρόκειται για μια κατηγορία η οποία από το 2016 έως και το 2020 έχει καταγράψει ανάπτυξη 57% και 18% σε σχέση με το 2019 και αποτελεί πλέον το 30% της κατηγορίας cola. Δηλαδή 1 στους 3 καταναλωτές επιλέγουν να αγοράζουν cola zero sugar, είπε ο κ. Σεπετάς.

Το βασικό προϊόν των προϊόντων cola παραμένει βέβαια η cola regular με κατανάλωση 75 εκατομμύρια λίτρα ενώ η cola με στέβια πουλά ετησίως περί τα 10 εκατομμύρια λίτρα.

Αναφορικά με την πορεία της Βίκος στην κατηγορία των αναψυκτικών, το μερίδιο της ανέρχεται πλέον στο 5% και στο 4,2% στην κατηγορία cola όπου την τελευταία τετραετία έχει εμφανίσει ανάπτυξη 578%.

"Στόχος μας” είπε ο κ. Σεπετάς, "ήταν να δημιουργήσουμε προϊόντα με πραγματικά μηδέν ζάχαρη, με διαφορετική προσέγγιση από τον leader της αγοράς”.

Και συνέχισε "αυτό που κοιτάζουμε πριν από κάθε λανσάρισμα είναι να γνωρίζουμε τι ζητάει η αγορά, τι όγκος κρύβεται πίσω από κάθε προϊόν και να βρεθεί η κατάλληλα στιγμή για να γίνει αποδεκτό το προϊόν από αυτούς που έχουν τη διανομή”. Σχετικά με την πορεία της Βίκος την περασμένη χρονιά, ο ίδιος είπε πως η χρονιά "έκλεισε” οριακά πτωτικά.

Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην αγορά εδώ και 30 χρόνια με έδρα και στρατηγείο τα Γιάννενα, ολοκληρώνει ένα τριετές business plan ύψους περί τα 25 εκατ. ευρώ με επίκεντρο την επέκταση των μονάδων εμφιάλωσης στο Καλπάκι και την Περίβλεπτο Ιωαννίνων αλλά και την ενίσχυση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής προπλάσματος πλαστικών φιαλών ΡΕΤ και πωμάτων ΡΕ στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Βίκος το σύνολο της αγοράς αναψυκτικών αναπτύχθηκε με ρυθμό 4,8% την περίοδο 2016 - 2020 ενώ η αντίστοιχη ανάπτυξη για την κατηγορία cola διαμορφώθηκε σε 8,4%. Τα σήματα της Βίκος αναπτύσσονται σωρευτικά με ρυθμό 333% στην αγορά αναψυκτικών και με ρυθμό 578% στην κατηγορία Cola. Η επίδοση έρχεται μετά από περίπου εννέα χρόνια από την είσοδο στην αγορά αναψυκτικών (έκανε ντεμπούτο το 2011 με το Βίκος Cool - Tea) και σχεδόν πέντε από την είσοδο στην κατηγορία Cola, με τη δημιουργία της Βίκος Cola (τo 2016) ενώ ακολούθησε η Βίκος Cola με στέβια. Σημειώνεται ότι η κατηγορία Zero Sugar έχει αυξηθεί κατά 57% από το 2016 και αποτελεί πλέον το 30% της κατηγορίας Cola, αφού σχεδόν 1 στους 3 καταναλωτές που αγοράζουν Cola επιλέγουν Cola Zero Sugar. Ηγέτης της κατηγορίας είναι η Coca-Cola, με την Coca-Cola Zero αλλά δίπλα της έχουν τοποθετήσει προϊόντα κι άλλες εταιρείες.
Keywords
Τυχαία Θέματα