Βαρβιτσιώτης: Έτσι θα προσελκύσουμε ψηφιακούς νομάδες στην Ελλάδα

Για την Blue Carpet Policy και τον νέο τύπο Visa που θα εκδίδεται για τους ψηφιακούς νομάδες μιλά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη στο Business Daily.

«Με την Blue Carpet Policy, στρώνουμε… επενδυτικό χαλί για την Ελλάδα»: Αυτό τονίζει, σε συνέντευξη στο Business Daily, ο Αναπληρωτής

Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στο ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων, οι οποίοι, όπως υπογραμμίζει δεν θα δημιουργήσουν μόνο οφέλη για την οικονομία, αλλά θα συμβάλουν στη διάχυση της καινοτομίας στους τομείς της τεχνολογικής αιχμής.

Κεντρικός άξονας της Blue Carpet Policy θα είναι η παροχή διευκολύνσεων, σε ό,τι αφορά τις θεωρήσεις εισόδου στη χώρα. Όπως τονίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, έχουν ήδη θεσμοθετηθεί δύο μορφές Visas για φοιτητές και επιχειρηματίες, ενώ τώρα το υπουργείο Εξωτερικών ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη θεσμοθέτηση της ειδικής θεώρησης εισόδου για τους ψηφιακούς νομάδες, η οποία θα έχει ισχύ για ένα χρόνο με δυνατότητα ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο.

Όσοι κάνουν αίτηση για την digital nomad visa θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι διαθέτουν τουλάχιστον ένα μηνιαίο εισόδημα 3.500 ευρώ, και τα ανάλογα εργασιακά εχέγγυα, ώστε να διασφαλίζεται ότι πράγματι έρχονται στην Ελλάδα για να προσφέρουν υπηρεσίες σε εργοδότη στο εξωτερικό. «Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για άτομα που θα διεκδικήσουν ελληνικές θέσεις εργασίας και θα υπάρχουν σαφείς ρήτρες αποφυγής τέτοιων περιπτώσεων», ξεκαθαρίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Για τον τουρισμό, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζει ότι η πρόταση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά σημειώνει ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε τουριστική κίνηση και εκτός ΕΕ, γι' αυτό και είναι στόχος να γίνονται δεκτά πιστοποιητικά εμβολιασμού και από τρίτες χώρες, κάτι που ήδη έχει συμφωνηθεί με το Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα