Τσακίρης: Που οφείλεται η υστέρηση πληρωμών 1 δισ. ευρώ πόρων του ΕΣΠΑ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων απάτνησε σε σχετική ερώτηση του Σωκράτη Φάμελλου στη βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης πήρε το λόγο στη βουλή στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2022 το πρωί την Τετάρτης μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου για τη στάση πληρωμών στο ΕΣΠΑ

ποσού ενός δισ. ευρώ, που αφορά κατασκευαστικές εταιρείες, αλλά και προγράμματα του ΕΣΠΑ στήριξης επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (π.χ. τουριστικές επιχειρήσεις κλπ).

Ο κ. Τσακίρης που καθόταν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στις θέσεις των μελών της κυβέρνησης απάντησε αποδίδοντας την καθυστέρηση όχι σε στάση πληρωμών αλλά στο μηχανισμό των υπηρεσιών. Είπε ότι γίνονται πληρωμές αλλά ο μηχανισμός λόγω ισχυρής ζήτησης δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Δήλωσε επίσης γενικότερα ότι οι πλωρωμές προγραμμάτων ΕΣΠΑ γίνονται σε 2-3 μήνες όταν παλαιότερα χρειάζονταν 12 μήνες.

Τέλος, κατέληξε ότι οι δικαιούχοι θα θα πληρωθούν σύντομα.

Να σημειωθεί ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει όλες χρήματα, τα οποία υποτίθεται θα λάμβαναν για το restert του τουρισμού το περασμένο καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα