Τουρκία: «Αποκομμένο από την πραγματικότητα» το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

"Εάν αυτή η προσέγγιση και νοοτροπία διατηρηθεί, δεν θα είναι πιθανό για τα όργανα της ΕΕ να συνεισφέρουν δημιουργικά σε μία διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος", είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η Τουρκία απέρριψε την Παρασκευή το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για κυρώσεις σε βάρος της, μετά και την επίσκεψη του Tayyip Erdogan στα Βαρώσια, χαρακτηρίζοντας το "αποκομμένο από την πραγματικότητα", όπως μεταδίδει το Reuters.

Την

Πέμπτητο ευρωκοινοβούλιο συμφώνησε σε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμαστηρίζοντας την Κύπρο και ζητώντας από τους ηγέτες της Ένωσης "να αναλάβουν δράση και να επιβάλουν σκληρές κυρώσεις" σε βάρος της Άγκυρας στην σύνοδο ηγετών τον Δεκέμβριο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hami Aksoy απέρριψε το ψήφισμα και κατηγόρησε το ευρωκοινοβούλιο ότι είναι "προκατειλημμένο και αποκομμένο από την πραγματικότητα" στην Κύπρο.

"Εάν αυτή η προσέγγιση και νοοτροπία διατηρηθεί, δεν θα είναι πιθανό για τα όργανα της ΕΕ να συνεισφέρουν δημιουργικά σε μία διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος", είπε ο Aksoy.

Keywords
Τυχαία Θέματα