Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δίνει έγκριση στο εμβόλιο της Moderna έναντι της COVID-19

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει εξασφαλίσει 6 εκατ. δόσεις του εμβολίου και η παράδοση των πρώτων δόσεων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιανουαρίου. Πρόκειται για την τρίτη έγκριση που λαμβάνει το εμβόλιο της Moderna για την COVID-19 από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, υποστήριξε μέσω των δηλώσεών του:

«Η σημερινή έγκριση

από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας μας και τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της COVID-19. Πρόκειται για την τρίτη έγκριση που λαμβάνει το εμβόλιο μας για την COVID-19 από τις ρυθμιστικές αρχές και την πρώτη εκτός Βορείου Αμερικής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ για τις προσπάθειες του, δεδομένου ότι η αρμόδια ομάδα εργάστηκε αδιάκοπα κοντά τη δική μας, ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη έγκριση του εμβολίου. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε εγκρίσεις και σε άλλες αγορές τις ερχόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες,»

Το Ισραήλ είναι η τρίτη χώρα για την οποία η Moderna έχει λάβει άδεια για το εμβόλιο COVID-19 μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 18 Δεκεμβρίου 2020 και τον Καναδά στις 23 Δεκεμβρίου 2020. Παράλληλα, οι άδειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Σιγκαπούρη, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση.

Η άδεια για το συγκεκριμένο εμβόλιο χορηγείται σύμφωνα με τον Κανονισμό 29(Α)(9) ο οποίος πιστοποιεί αυτό το ιατρικό προϊόν που προορίζεται για φαρμακευτική αγωγή πολιτών σε περίπτωση επιδημίας ή μεταδοτικής ασθένειας ή προστασίας από χημικές ή ραδιενεργές ουσίες, σύμφωνα με τον Κανονισμό 29 των Κανονισμών Φαρμακοποιών (Ιατρικά παρασκευάσματα) - 1986. Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας βασίζεται στο σύνολο των επιστημονικών στοιχείων που κοινοποιεί η Εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάλυσης δεδομένων από την κεντρική κλινική μελέτη Φάσης 3 που ανακοινώθηκε στις 30 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα