Το νέο επιχειρηματικό άνοιγμα του πρώην Mr. Stoiximan, Δημήτρη Μάρη

Ρίχνει 1.000.000 ευρώ ως αρχικό κεφάλαιο στη νέα δραστηριότητα.

Το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα προετοιμάζει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης και εκδότης (όμιλος 24 Media). Ο 51χρονος επιχειρηματίας που κέρδισε χρήματα από τη λειτουργία στοιχηματικών εταιρειών και κυρίως της Stoiximan - και τη μετέπειτα πώλησή της στον ΟΠΑΠ - ετοιμάζει τη νέα του επιχειρηματική κίνηση, η οποία σχετίζεται με τις

ψηφιακές δραστηριότητες στο χώρο της πληροφορικής και πιο συγκεκριμένα με τη διαχείριση δεδομένων, προσωπικών και μη.
Για αυτό το σκοπό προσφάτως συνέστησε νέα εταιρεία με την επωνυμία «Paperview Ανώνυμη Εταιρεία Ψηφιοποίησης και Διαχείρισης Αρχείων», καταβάλλοντας μάλιστα ένα αξιόλογο ποσό 1.000.000 ευρώ.
Επικεφαλής της νέας εταιρείας η οποία αναλαμβάνει τη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου είναι η κυρία Πολυτίμη Δαλαμάγκα, η οποία είναι συνεργάτιδα του Δημήτρη Μάρη από την Huffington Post ενώ θα συνδράμει διοικητικά και ο Θεόδωρος Μπλίκας, ηλεκτρολόγος μηχανικός, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μπλίκας έχει αρθρογραφήσει για τα «data» τα οποία θεωρεί (κυρίως τα προσωπικά δεδομένα) ότι αλλάζουν το επιχειρηματικό τοπίο και αποτελούν τη νέα αιτία για τον παγκόσμιο ανταγωνισμό μεταξύ κρατών και επιχειρήσεων.
Ο κ. Μπλίκας είχε διοριστεί πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Νίκου Φίλη ενώ διετέλεσε και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ (εκείνης που παρ΄όλίγον να χρεοκοπήσει).

Αντικείμενο δραστηριότητας

Η Paperview σύμφωνα με το καταστατικό της θα έχει σκοπό τα εξής:
1. Μελέτη, οργάνωση και εκτέλεση ολοκληρωμένων λύσεων ψηφιοποίησης, αποϋλοποίησης και αρχειοθέτησης.
2. Μεταφορά, αποθήκευση, φύλαξη, ψηφιοποίηση, αρχειοθέτηση εγγράφων καθώς και ήδη υφιστάμενων ηλεκτρονικών αρχείων και δεδομένων.
3. Επεξεργασία (καταχώρηση, αποϋλοποίηση, αρχειοθέτηση) αυτών σε χώρους της Εταιρείας, σε κινητές μονάδες ή σε χώρους τρίτων.
4. Παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης, φωτοαπεικόνισης, μικροφωτογράφησης αρχείων, η καταλογογράφηση και τεκμηρίωση καθώς και η εισαγωγή δεδομένων (data entry) σε ψηφιακές βάσεις δεδομένων.

Η εταιρεία μεταξύ των άλλων στοχεύει να διεκδικήσει δουλειές από το δημόσιο στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των διαδικασιών και δομών δημοσίων φορέων και οργανισμών και μεταξύ των άλλων θα ασχοληθεί με την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης βάσης δεδομένων, παροχής κεντρικού υπολογιστή, λειτουργίας εφαρμογών και παροχής λοιπής υποδομής τεχνολογιών της πληροφορίας, παροχή υπηρεσιών εφαρμογών πληροφορικής, η παροχή πάσης φύσεως φωτογραφικών υπηρεσιών, η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης ηλεκτρονικών συστημάτων, η παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης για τεχνολογίες της πληροφορίας, υποστήριξης λογισμικού πολυμέσων κλπ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα