Τι σηματοδοτεί το άνοιγμα τμήματος Amazon Web Services στην Ελλάδα

Είναι, ήδη, σε λειτουργία από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, στα Βόρεια Προάστια, στα οποία προσελήφθησαν 45 εργαζόμενοι.

Ήταν Ιανουάριος του 2021, ένα χρόνο και κάποιους μήνες δηλαδή όταν στο site της Amazon δημοσιεύονταν η είδηση για την πρόθεση ανοίγματος τμήματος Amazon Web Services

στην Ελλάδα.

Σήμερα, έναν χρόνο και κάτι μετά, είναι, ήδη, σε λειτουργία από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, στα Βόρεια Προάστια, στα οποία προσελήφθησαν 45 εργαζόμενοι, με προοπτική αύξησης του ανθρώπινου δυναμικού το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η εν λόγω εταιρεία συνιστά θυγατρική της Amazon, που έχει αναπτύξει μία από τις δημοφιλέστερες, παγκοσμίως, πλατφόρμες υπολογιστικού νέφους (cloud) και ύστερα από την ολοκλήρωση των πρώτων 16 τοπικών ζωνών στις ΗΠΑ, προχωράει στη δημιουργία νέων τοπικών ζωνών σε 32 μητροπολιτικές περιοχές σε 26 χώρες, μια εκ των οποίων και η Ελλάδα.

Πρόκειται, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, για μια work in progress επένδυση ύψους 150-200 εκατ. ευρώ, την οποία είχε επιβεβαιώσει και από βήματος του συνεδρίου «re:Invent» στις ΗΠΑ, ο Chief Technology Officer της amazon.com, Werner Vogels.

Ήδη, κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη χώρα εμπιστεύονται τις υπηρεσίες cloud της AWS, όπως η Beat, η Deepsea Technologies,η futurehome.gr, η Madinad, η Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, ΠΑΟΚ FC, Qivos, η Spitogatos, Voiceland, Wind Hellas, Workathlon, Xρυσή Ευκαιρία, ενώ συνεργάζεται και με οργανισμούς του δημοσίου τομέα, ένα portfolio, το οποίο από την εταιρεία θεωρούν ότι γρήγορα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο με το άνοιγμα του παραρτήματος στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά όσα αναφέρονται στο site της εταιρείας, εδώ και 14 χρόνια, το Amazon Web Services είναι η πιο ολοκληρωμένη και ευρέως διαδεδομένη πλατφόρμα cloud στον κόσμο, προσφέροντας πάνω από 175 πλήρως εξοπλισμένες υπηρεσίες για υπολογιστές, αποθήκευση, βάσεις δεδομένων, δικτύωση, ανάλυση, ρομποτική, μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη (AI), Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), κινητά, ασφάλεια, υβριδική, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα (VR και AR ), ανάπτυξη, ανάπτυξη και διαχείριση μέσων και εφαρμογών από 77 Ζώνες Διαθεσιμότητας (AZ) σε 24 γεωγραφικές περιοχές, με ανακοινωμένα σχέδια για 18 ακόμη Ζώνες Διαθεσιμότητας και έξι ακόμη περιοχές AWS στην Αυστραλία, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, την Ισπανία και την Ελβετία.

Επιπρόσθετα, οι νέες Τοπικές Ζώνες θα δώσουν τη δυνατότητα σε εταιρείες σε κλάδους όπως η υγεία και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, να αποθηκεύουν και να επεξεργάζονται δεδομένα εντός συνόρων.

Θα μπορούν δε να αξιοποιηθούν από πελάτες που πρέπει να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους τοπικά και να “τρέχουν” συγκεκριμένες εφαρμογές σε data centers στις εγκαταστάσεις τους, αλλά επιθυμούν παράλληλα να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες της AWS και να επωφεληθούν από τους πολύ γρήγορους χρόνους απόκρισης που παρέχουν οι Τοπικές Ζώνες σε τέτοιου είδους υβριδικές εφαρμογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα