Τι αλλάζει στη φορολοταρία του υπουργείου Οικονομικών

Τζακ ποτ τα Χριστούγεννα με τη διανομή 2.000.000 ευρώ 

Φορολοταρία που θα μοιράζει περισσότερα χρήματα σε σε όσους έχουν πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές συναλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Αρχικά η πρώτη του είδους σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τα Χριστούγεννα με δώρα 2.000.000 ευρώ. Στόχος να μοιράζονται από 100.000 ευρώ όχι μόνο σε έναν αλλά σε περισσότερους φορολογούμενους. Από

τον Ιανουάριο του 2022 και κάθε μήνα θα κληρώνονται σημαντικά ποσά τα οποία θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και θα φθάνουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει το συνολικό ποσό που θα κληρώνεται κάθε μήνα - εκτός Χριστουγέννων - να είναι 1.000.000 ευρώ, όπως είναι σήμερα. Σήμερα σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος για το υπουργείο Οικονομικών 12 εκατ. ευρώ ετησίως .Από τον Ιανουάριο και κάθε μήνα 500 τυχεροί θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ, 70 από 5.000 ευρώ, 5 από 20.000 ευρώ και ένας υπερτυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή το χρηματικό ποσό που θα κληρώνεται δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει στο 1 εκατ. ευρώ.

Μία άλλη πιθανή αλλαγή είναι στη νέα φορολοταρία τα ευάλωτα νοικοκυριά θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες συγκριτικά με το ισχύον καθεστώς. Φορολογούμενοι με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα αναμένεται να έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και συνεπώς περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν. Η πρόταση που έχει τεθεί επί τάπητος είναι στο νέο πλαίσιο οι λαχνοί για τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις πολύτεκνες οικογένειες να τριπλασιάζονται.
Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται να λαμβάνουν περισσότερους λαχνούς όσοι δαπανούν με κάρτες ή μέσω e-banking το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους. Για παράδειγμα μια σκέψη είναι εάν κάποιος κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα ανέρχονται στο 50% του εισοδήματός του οι λαχνοί θα διπλασιάζονται ενώ εάν κάνει περισσότερες ηλεκτρονικές δαπάνες θα τριπλασιάζονται.
Οι νέες διατάξεις για την αλλαγή του καθεστώτος της φορολογίας αλλά και την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αναμένεται να περιληφθούν σε νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του φθινοπώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα