Τέλη κυκλοφορίας - Κατάθεση πινακίδων: Πότε λήγουν οι προθεσμίες

Η ΑΑΔΕ καλεί όσους θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες, να μην επισκεφτούν τις Εφορίες, αλλά να το κάνουν μέσω της πλατφόρμας. Στη συνέχεια, οφείλουν να τις αφαιρέσουν και να τις κρατήσουν σπίτι τους.

Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε δήλωση ακινησίας του οχήματος, απαγορεύεται να το μετακινήσει, και σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται (30.000 ευρώ), ενώ θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για τρία χρόνια. Επίσης όχημα

το οποίο θα εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία θα θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

Ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά μέσα από τη νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myCAR». Η ΑΑΔΕ καλεί όσους θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες, να μην επισκεφτούν τις Εφορίες, αλλά να το κάνουν μέσω της πλατφόρμας. Στη συνέχεια, οφείλουν να τις αφαιρέσουν και να τις κρατήσουν σπίτι τους.

Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε δήλωση ακινησίας του οχήματος, απαγορεύεται να το μετακινήσει, και σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται (30.000 ευρώ), ενώ θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για τρία χρόνια. Επίσης όχημα το οποίο θα εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία θα θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα