ΣΥΡΙΖΑ - Ερώτηση στη Βουλή για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς

Εάν προτίθεται να λάβει μέτρα ώστε να αποτραπούν κάθε είδους φαινόμενα αυθαιρεσίας, κατάχρησης και αδιαφάνειας στην σειρά των εμβολιασμών καλούν τον υπουργό Υγείας να απαντήσει 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνουν ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID - 19 στη χώρα μας και ενώ η υγειονομική κρίση βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή της, η κυβερνητική διαχείριση στον χώρο της υγείας όχι μόνο δοκιμάζει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά μετατρέπει συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση

τον εμβολιασμό σε λάφυρο για τους εκλεκτούς και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Στην ερώτησή τους αναφέρονται σε συγκεκριμένα γεγονότα και επίσημες καταγγελίες από γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό. Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες πληθαίνουν συνεχώς σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, όπου, δηλαδή, μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση τοπικά κομματικά στελέχη της ΝΔ.

«Οι προθέσεις της κυβέρνησης φάνηκαν ήδη από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν δεκάδες κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι και γαλάζια στελέχη εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, μετατρέποντας μάλιστα το ρουσφέτι σε δημόσιο θέαμα με την ανάρτηση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνική δικτύωσης», σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνουν ότι:

-Στις αρχές Ιανουαρίου είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες εργαζομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου υπουργοί και οι οικογένειές τους, φίλοι και γνωστοί επιχειρηματίες στους κομματικούς κύκλους της ΝΔ προηγήθηκαν του νοσοκομειακού προσωπικού στη σειρά των εμβολιασμών. Εν συνεχεία, πολίτες που κατέφθαναν για το προγραμματισμένο ραντεβού τους, μάθαιναν ότι οι δόσεις είχαν εξαντληθεί.

-Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, όπου καρατομήθηκε ο επικεφαλής του Κέντρου, αλλά και ο εκτός σειράς εμβολιασμός του νεοδημοκράτη Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στη Χάλκη.

-Αποκορύφωμα των ρουσφετολογικών εμβολιασμών, το πρόσφατο και πιο προκλητικό κρούσμα παρατυπιών στο Κέντρο Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη, με τον κατά παρέκκλιση εμβολιασμό τοπικών κομματικών στελεχών της ΝΔ, για τον οποίο έχει παρέμβει και η δικαιοσύνη.

-Το φως της δημοσιότητας βλέπουν ανάλογες καταγγελίες και για εμβολιασμούς- εκτός σειράς- στελεχών της γαλάζιας διοίκησης του δήμου Καλλιθέας στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα