Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές - Άνοδος σε Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,34%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης ύστερα από τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τον Φεβρουάριο, καθώς αυξάνονται μια σειρά από κίνδυνοι, όπως οι ενδείξεις για πληθωρισμό, οι αυξημένες αποδόσεις ομολόγων και τα οικονομικά προβλήματα της κινεζικής Evergrande.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,34% στις 11:13 ώρα Ελλάδας, παραμένοντας κοντά στο χαμηλό δύο μηνών στο οποίο υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα.

Οι μετοχές των τραπεζών, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιριών ειδών πολυτελείας κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας Kering και LVMH, που αντλούν μεγάλο μέρος των εσόδων τους από την Κίνα, σημείωσαν πτώση 1,9% και 1,5% αντίστοιχα.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,29%. Πτώση σημειώνει και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο -0,05%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση της τάξης του -0,37%. Πτώση και για τον FTSE MIB στο Μιλάνο, της τάξης του -0,44%.

Αντίθετα, σε θετικό έδαφος βρίσκεται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,66% στις 871,06 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 5,38 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα