Στην κρητική γη επέστρεψε ο Μίκης Θεοδωράκης

Στον ίδιο χώρο αναπαύονται ο πατέρας του και ο αδελφός του.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στους δρόμους γύρω από το νεκροταφείο στον Γαλατά Χανίων όπου κρητική γη θα αγκαλιάσει το Μίκη Θεοδωράκη. Στον ίδιο χώρο αναπαύονται ο πατέρας του και ο αδελφός του Μίκη. Μικροί και μεγάλοι χειροκροτούν και τραγουδούν τραγούδια του κορυφαίου δημιουργού. Η καμπάνα χτυπά πένθιμα, ενώ το φέρετρο συνοδεύουν μέλη της οικογένειάς του. Στο νεκροταφείο βρίσκεται επίσης η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Νωρίτερα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Χανίων που παιάνιζαν συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη,

πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στη Δημοτική Αγορά για να πει το τελευταίο αντίο τον άνθρωπο που έκανε μέσω του έργου του γνωστή την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Κατά τη σύντομη στάση στη Δημοτική Αγορά, συγκεντρωμένοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας «αθάνατος».

Από νωρίς το πρωί, κάτοικοι των Χανίων είχαν σταθεί σε διάφορα σημεία της διαδρομής που διένυσε η αυτοκινητοπομπή, από το λιμάνι της Σούδας μέχρι τη Δημοτική Αγορά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα, τον κορυφαίο Κρητικό συνθέτη και δημιουργό.

Στη συνέχεια η σορός εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Χανίων όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για τον ύστατο χαιρετισμό.

Στο πρόσωπο του συμπυκνώθηκε ο αγώνας μιας Ελλάδας ενάντια στην βαρβαρότητα, με δυνατά της όπλα τη μουσική, την ποίηση και την πίστη στις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Αποχαιρετούμε τον δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη, τον παγκόσμιο Μίκη, με σπαράγματα από το έργο του, τον βίο του και τη συλλογική μνήμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα