Στην Ινδία ο πρωθυπουργός - Στόχος η διεύρυνση οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων

Στις 12:00, θα έχει συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει από σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου επίσημη επίσκεψη στην Ινδία.

Στόχος της επίσκεψης η ανάδειξη της χώρας μας ως στρατηγικής, γεωπολιτικής και εμπορικής πύλης προς την Ευρώπη για την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών, οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη σημαντικότερη πολυμερή Διάσκεψη της Ινδίας για την γεωπολιτική

και την οικονομία «Raisina Dialogue».

Στις 10:00 (τοπική ώρα), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του πρωθυπουργού από τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi στο Προεδρικό Μέγαρο της Ινδίας, στο Νέο Δελχί.

Στις 12:00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον κ. Modi και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 14:40, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας Jagdeep Dhankhar.

Ήδη, στην Ινδία βρίσκεται ευρεία ελληνική επιχειρηματική αποστολή καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό, αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης. Και οι δυο υπουργοί μίλησαν σε μεγάλο επιχειρηματικό φόρουμ εστιάζοντας στις προοπτικές της συνεργασίας Ελλάδας και Ινδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα