Στην Ελλάδα ο πρόξενος Μ. Ανδρουλάκης: «Τραγωδία αυτά που συμβαίνουν. Χτυπιούνται ανεξέλεγκτα άμαχοι» (Vid)

«Η Μαριούπολη θα μπει σε μια λίστα πόλεων παγκοσμίως που καταστράφηκαν τελείως από τον πόλεμο, όπως η Γκερνίκα, το Στάλινγκραντ, το Γκρόζνι. Μέσα σε 24 ώρες χάθηκαν όλες οι υποδομές στην πόλη», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Έφτασε στην Ελλάδα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής, στο αεροδρόμιο Ελευθερίος Βενιζέλος, ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης. Στο αεροδρόμιο περίμεναν τον πρόξενο η οικογένειά

του, η σύζυγός του με τον επτά μηνών γιο τους και ο πατέρας του.

Συγκλονιστικές ήταν οι δηλώσεις του πρόξενου με την άφιξή του στην Αθήνα. «Ήρωες είναι οι άνθρωποι που έχουν μείνει πίσω και χτίζουν ζωές από το μηδέν», είπε ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αδικαιολόγητες επιθέσεις που έχουν στοιχίσει ζωές αμάχων, ενώ κατέστησε αναγκαία την άμεση κατάπαυση του πυρός. «Δεν δικαιολογούνται αυτά που συμβαίνουν, είναι μια τραγωδία . Να γίνει ανακωχή και κατάπαυση του πυρός. Χτυπιούνται ανεξέλεγκτα άμαχοι», ανέφερε, για να προσθέσει: «Η Μαριούπολη θα μπει σε μια λίστα πόλεων παγκοσμίως που καταστράφηκαν τελείως από τον πόλεμο, όπως η Γκερνίκα, το Στάλινγκραντ, το Γκρόζνι. Μέσα σε 24 ώρες χάθηκαν όλες οι υποδομές στην πόλη», είπε.

Ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας όπως και τις δύο οικογένειες που τον φιλοξένησαν στη διάρκεια του ταξιδιού του.

Επαινώντας τη συνολικότερη βοήθεια του ελληνικού υπουργείου Εξκωτερικών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Αυτό είναι το ελληνικό ΥΠΕΞ που ξέρουμε».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα