Στην Αθήνα τον Δεκέμβρη ο Ερντογάν, για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ίδρυμα Αντενάουερ στο Βερολίνο, ανέφερε για τον Ερντογάν ότι "Θα συναντηθούμε ξανά στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο".

Το 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου 2023 κατόπιν συνεννόησης των δύο μερών.

Στη συνάντηση θα παραστεί και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο ίδρυμα Αντενάουερ στο Βερολίνο, ανέφερε για τον Ερντογάν ότι "Θα συναντηθούμε ξανά στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, με στόχο να θέσουμε μια θετική ατζέντα και να μην αφήσουμε τις μακροχρόνιες διαφορές μας να κλιμακωθούν σε σημείο όπου να διακινδυνεύουμε στρατιωτική σύγκρουση. Να διαχειριστούμε, λοιπόν, τις δυσκολίες μας και να χτίσουμε πάνω σε μια θετική ατζέντα, αυτή είναι η προσέγγιση που έχω υιοθετήσει".

Εκφράζοντας τη διαφωνία του με τον Τούρκο πρόεδρο για τη Χαμάς, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως "ταυτόχρονα, αυτό δεν είναι λόγος να μην υποδεχτούμε τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Ελλάδα. Θα μιλήσουμε για τις διμερείς μας σχέσεις, θα μιλήσουμε για τη σχέση μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης, η οποία -να το ξαναπώ- ορίζεται με μεγάλη σαφήνεια από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Προσπαθώ πάντα να είμαι εποικοδομητικός και να λύνω προβλήματα αντί να προσθέτω επιπλέον δυσκολίες. Η αρχή μου πάντοτε ήταν ότι σε όλες τις περιπτώσεις είναι καλύτερο να συνομιλούμε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη".

Keywords
Αναζητήσεις
stin-athina-ton-dekemvri-o-erntogan-gia-to-anotato-symvoulio-synergasias-elladas-tourkias.htm
Τυχαία Θέματα