Στην Αθήνα μεταφέρεται ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

Τρεις ώρες διήρκεσαν οι άτυπες συνομιλίες του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση των αντιπροσωπειών ήταν παρών και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Διατηρώντας τη θέα στον Βόσπορο, αλλά από το σαράι των σουλτάνων της οθωμανικής αυτοκρατορίας, το ανάκτορο ντολμαμπαχτσέ, και δίνοντας την μπαγκέτα της τουρκικής ομάδας στον πανίσχυρο Ιμπραήμ Καλίν, ο Ταγίπ Ερντογάν έβαλε σφραγίδα συμβολισμών στον 61ο γύρο των διευρευνητικών

συνομιλιών. Παρά το βαρομετρικό χαμηλό στις καιρικές συνθήκες το τραπέζι της Κωνσταντινούπολης δεν οδηγήθηκε σε ναυάγιο, με τις δυο πλευρές να ετοιμάζονται για νέο ραντεβού που θα φιλοξενηθεί σε ελληνικό έδαφος. Οι δυο επικοινωνιακές πινελιές όμως με την αλλαγή της τοποθεσίας αλλά και η παρουσία του εξ απορρήτων του Τούρκου προέδρου, φαίνεται να αποτελούν την επόμενη φάση της τουρκικής επίθεσης γοητείας προς την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως: «Στο τρέχον πλαίσιο, ωστόσο, γίνεται και προωθητική παράμετρος των διερευνητικών επαφών που ξεκινούν με την Τουρκία. Γιατί η ειλικρίνεια και η ισορροπία είναι προϋποθέσεις που ευνοούν τον διάλογο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, που είναι και το αντικείμενο των διερευνητικών». Προφανή στόχος να αναδείξει την προσωπική εμπλοκή του Ταγίπ Ερντογάν είχε το μήνυμα του Ιμπραήμ Καλίν, μετά τις τρεισήμιση ώρες των συνομιλιών.

Όπως ανέφερε ο Ιμπραήμ Καλίν, σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου: «Υπό την ισχυρή ηγεσία του Προέδρου μας, είναι εφικτή η επίλυση όλων των προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου…Η περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα είναι προς το συμφέρον όλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα