Στα ύψη η τιμή της μετοχής της Telecom Italia μετά την προσφορά της KKR

Ανάσα για τη μετοχή και τους επενδυτές η άνοδος της τιμής δεδομένου ότι είχα χάσει σχεδόν της 50% της αξίας της τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι μετοχές της Telecom Italia εκτινάχθηκαν περισσότερο από περίπου 28% το πρωί της Δευτέρας μετά την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός ιδιωτικών μετοχών KKR διατύπωσε εξαγοράς 10,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνίας της Ιταλίας.

Η μη δεσμευτική πρόταση

αποτιμά το πρώην τηλεφωνικό μονοπώλιο στα 0,505 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, υποδηλώνοντας premium 45,7% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της Παρασκευής και αυξάνεται σε περισσότερα από 33 δισεκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Το αναφερόμενο ακαθάριστο χρέος της Telecom Italia ξεπερνά τα 29 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ και η S&P την περασμένη εβδομάδα υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας ακόμη πιο κάτω από το επίπεδο επενδυτικής βαθμίδας. Η προσφορά εξαγοράς φέρεται να πλησιάζει τα 33 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά με συνυπολογισμό του χρέους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Italia Luigi Gubitosi δέχεται πιέσεις από τον βασικότερο μέτοχο τη γαλλική Vivendi καθώς η διοίκηση της εταιρεία έκανε δύο προειδοποιήσεις για τα κέρδη της σε ένα μόνο τρίμηνο.

Η Vivendi βρισκόταν εδώ και καιρό σε διαμάχη με το hedge fund των ΗΠΑ, Elliott Management, που οδήγησε στην εκδίωξη του προκατόχου του Gubitosi, Amos Genish, τον Νοέμβριο του 2018.

Πριν την εκαγορά η τιμή της μετοχής της εταιρείας τηλεφωνίας είχε υποχωρήσει σχεδόν 50% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας δήλωσε ότι το ξένο ενδιαφέρον για ιταλικές εταιρείες είναι «καλά νέα για τη χώρα».

Το διοικητικό συμβούλιο της Telecom Italia, υπό την προεδρία του πρώην υποδιοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας Σαλβατόρε Ρόσι, συνεδρίασε την Κυριακή για να συζητήσει την προσφορά, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «φιλική».

Η Deutsche Bank δήλωσε επίσης τη Δευτέρα ότι τα νέα ήταν «θετικά για την TI και τον ευρύτερο τομέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα