Σπύρος Μαρτίνης: O CEO της Ocean Winds θα οδεύσει προς ΕΛΛΑΚΤΩΡ;

Η Ocean Winds έχει υπογράψει συμφωνία με την Τέρνα Ενεργειακή για την από κοινού ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Ενας ελληνo-αυστριακός που εργάζεται στην Ισπανία συζητείται στις τάξεις στελεχών που έχουν επαφές με τη Reggeborgh για να στελεχώσει την εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που έχει ξεμείνει από στελέχη. Το εάν θα αναλάβει εκτελεστικό ρόλο στη διοίκηση είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί δεδομένου ότι αρκετά προβλήματα υπάρχουν με τα σημερινά μέλη του διοικητικού συμβουλίου

και τις αμαρτίες του παρελθόντος του Θύμιου Μπουλούτα. Η αναφορά είναι για τον Σπύρο Μαρτίνη – Σπέτελ (Spyros Martinis Spettel) ο οποίος σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης και έλαβε μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικά από το CESMA Business Scholl της Μαδρίτης και MBA από Laureate University και από IE Business School. Στη Μαδρίτη «μεγάλωσε» επαγγελματικά περνώντας από τις εταιρείες CEMEX Group, Gamesa και την τράπεζα Bankia για να καταλήξει στην EDPR (σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) και να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Ocean Winds. Η Ocean Winds είναι κοινoπραξία των δύο κολοσσών της EDPR (EDP Renwables) και της ENGIE για την ανάπτυξη υπεράκτιων σταθμών ενέργειας.
Σημειωτέον ότι έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και τον εγχώριο ενεργειακό κλάδο αφού η Ocean Winds έχει υπογράψει συμφωνία με την Τέρνα Ενεργειακή για την από κοινού ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων στις ελληνικές θάλασσες.
Αν πράγματι δεχθεί να φύγει από την Ocean Winds για να στελεχώσει την ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα είναι επιτυχία για την ελληνική εταιρεία γιατί θα μεταφέρει διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία. Το ότι έκλεισε τη συμφωνία στην Ελλάδα με τη Τέρνα Ενεργειακή αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πλεονέκτημα αλλά και μειονέκτημα. Ο χρόνος θα δείξει.

Εμείς θυμίζουμε τι είχε δηλώσει όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία Ocean Winds - Τέρνα Ενεργειακή:

«Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, μία συμφωνία που συμβάλλει ουσιαστικά στη στρατηγική μας ανάπτυξη σε νέες αλλά άκρως υποσχόμενες αγορές όπως η Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η ουσιαστική και διεθνής εμπειρία της OW σε συνδυασμό με την ηγετική παρουσία της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην Ελλάδα, τοποθετούν αυτήν την κοινοπραξία στην πρώτη γραμμή εκκίνησης.
Παρακολουθούμε στενά τις ισχυρές βάσεις στις οποίες αναπτύσσεται η ελληνική παράκτια ενεργειακή αγορά αλλά και την προοπτική της να αναδειχθεί σε μια από τις σημαντικές στη Μεσόγειο. Οι φιλόδοξοι στόχοι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), οι άριστες συνθήκες ανέμου, η αυξανόμενη διαθεσιμότητα του δικτύου και η ισχυρή βιομηχανική και ναυτική παράδοση της χώρας, είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ελκυστικότητα της αγοράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα