Σκρέκας: Άφησε παράθυρο για νέα μέτρα από Νοέμβριο για αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στα καύσιμα

Πέντε φορές επανέλαβε ο υπουργός ότι δεν θα αφήσουμε κανένα νοικοκυριό απροστάτευτο από τις ανατιμήσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το ελληνικό νοικοκυριό έχει υποστεί όλες τις ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα μέχρι τώρα. 

Με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε τα γνωστά ότι τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που καταλανώνουν ηλεκτρική ενέργεια από 300 έως 600 kwh το μήνα θα έχουν ελάχιστο επιβάρυνση 2-3 ευρώ, καθώς όλη η αύξηση θα επιδοτηθεί από το κράτος και από τη ΔΕΗ.

Ανέφερε ότι οι επιδοτήσεις αφορούν καταναλώσεις από τον Σεπτέμβριο και μετά. Δηλαδή τις αυξημένες τιμές των καταναλώσεων του καλοκαιριού θα τις πληρώσουν κανονικά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.
Ερωτηθείς για τις τιμές των καυσίμων σε βενζίνη και πετρέλαιο, δήλωσε ότι τις παρακολουθεί και ενδέχεται να υπάρξει νέα παρέμβαση εάν οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται. Διευρκίνισε ότι οι μήνες που ο κόσμος χρειάζεται θέρμανση είναι από τον Νοέμβριο και μετά μέχρι και τον Μάρτιο , αφήνοντας ένα παράθυρο για νέα παρέμβαση.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι πως η τιμή της βενζίνης ανά λίτρο είχε πριν το καλοκαίρι περίπου 1,3 ευρώ ενώ η τιμή έχει προσεγγίσει το 1,7 ευρώ, επιβαρύνοντας μνοικοκυριά και επιχειρήσεις. .
Ηδη το πετρέλαιο θέρμανσης θα βγει στην αγορά αναμένεται να διαμορφωθεί σε τιμή γύρω στο 1,05 ευρώ.
Ο κ. Σκρέκας δήλωσε όπως και όλοι οι υπουργοί πως οι ανατιμήσεις είναι παροδικό φαινόμενο, αλλά δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη όπως άλλοι υπουργοί ότι το φαινόμενο θα περιοριστεί έως τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα είπε πως «Δεν γνωρίζω εάν θα σταματήσει η άνοδος τα Χριστούγεννα. Αν το γνώριζα θα μπορούσα να κάνω άλλα πράγματα...».

Keywords
Τυχαία Θέματα