Σεισμός στη Κρήτη: Κατολισθήσεις βράχων και ζημιές σε καταστήματα

Εκδόθηκε προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι.

Την κατάρρευση ενός μικρού νέου στον Ξερόκαμπο Σητείας, προκάλεσε η σεισμική δόνηση των 6,3 ρίχτερ, λίγο πριν τις 12 και μισή το μεσημέρι, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Γαύδου.

Ο ναός του Αγίου Νικολάου στη θέση Φαρμακοκέφαλο, όπου βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος της Ζήρου κατέρρευσε από τη δόνηση.

Ο σεισμός που έγινε έντονα αισθητός και είχε διάρκεια,

προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα του Ξηρόκαμπου, καθώς έπεσαν ράφια και προϊόντα, ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζήρου Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη, έχουν υπάρξει αναφορές για κατολισθήσεις βράχων σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Λέκκας: Εκδόθηκε προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι

Ο σημερινός σεισμός 6,3 Ρίχτερ ανατολικά της Ζάκρου δεν συνδέεται με τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι. Προέρχονται από δύο διαφορετικά κέντρα, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι πρόκειται για έναν επιφανειακό και αβαθή σεισμό, που έγινε αισθητός σε μεγάλη έκταση στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το επίκεντρο του σημερινού σεισμού είναι 80 χιλιόμετρα μακριά από αυτόν του Αρκαλοχωρίου και προέρχεται από διαφορετικό κέντρο.

Εκδόθηκε και προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι. «Έχουμε εκδώσει ανακοίνωση για τσουνάμι αλλά όχι κάτι ανησυχητικό. Μιλάμε για 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου. Το φαινόμενο έχει αφιχθεί και μπορεί να μην είναι ορατό σε κάποιες περιοχές. Ο σεισμός ήταν μικρός για να δημιουργήσει μεγάλο τσουνάμι» ανέφερε ο κ. Λέκκας.
Keywords
Τυχαία Θέματα