Σε συνομιλίες για την εξαγορά της Discord βρίσκεται η Microsoft

Σε προχωρημένες συνομιλίες για να αποκτήσει την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Discord έναντι $10 δισ. βρίσκεται η Microsoft, σύμφωνα με πληροφορίες. Η Microsoft και η Discord βρίσκονται σε συνομιλίες προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία τον επόμενο μήνα.

Η Discord με έδρα το Σαν Φρανσίσκο προτιμήθηκε καθώς προσφέρει στον χρήστη την δυνατότητα να επικοινωνήσει με διαφορους τρόπους δηλαδή με φωνή,

κείμενο και βίντεο. Η δημοτικότητα της πλατφόρμας έχει ενισχυθεί σημαντικά από τότε που η πανδημία εξαπλώθηκε καθώς οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι και επικοινωνούν μέσω διαδικτύου. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για άλλες πλατφόρμες επικοινωνίας όπως το WhatsApp και το Signal Messenger LLC της Facebook Inc. Η Discord εξετάζει επίσης τη δημόσια εγγραφή της.

Η Microsoft, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ξεπερνά τα $1,7 τρισ. αναζητά μια εξαγορά που θα τη βοηθούσε να προσεγγίσει περισσότερους καταναλωτές. Το περασμένο καλοκαίρι, διεξήγαγε συνομιλίες για να αγοράσει τη δημοφιλή εφαρμογή κοινής TikTok εν μέσω μιας έντονης γεωπολιτικής αντιπαράθεσης που προκλήθηκε από την κυβέρνηση Trump, πριν τελικά εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Η VentureBeat πάντως ανέφερε αυτή την εβδομάδα πως η Discord εξετάζει μια πώληση και ότι έχει ξεικνήσει αποκλειστικές συνομιλίες με έναν ανώνυμο "μνηστήρα”.

Η εξαγορά της startup που μετρά έξι χρόνια λειτουργίας, θα μπορούσε να βοηθήσει την Microsoft να ενισχύσει τις επιχειρήσεις της στα videogames η οποία περιλαμβάνει την επιτυχημένη πλατφόρμα Xbox.

H προσπάθειά της να κερδίσει έδαφος στα κοινωνικά μέσα έχει σταματήσει. Εκτός από τις αποτυχημένες συζητήσεις με το TikTok πέρυσι, η Microsoft εγκατελειψε την Mixer την υπηρεσία live – streaming βιντεοπαιχνιδιών που ανταγωνιζόταν το Twitch της Amazon, το ΥοuΤube της Alphabet και το Facebook Gaming.

Σε περίπτωση που συναφθεί η συμφωνία θα πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά της Microsoft από το 2016 που είχει εξαγοράσει το LinkedIn για $26,6 δισ..

Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει πραγματοποιήσει μια σειρά εξαγορών τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς της πλατφόρμας ανάπτυξης λογισμικού GitHub Inc. ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018 και της εξαγοράς της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών ZeniMax Media Inc., έναντι επίσης 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος.

Η Discord ξεκίνησε το 2015 ως μια πλατφόρμα που διευκόλυνε τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών να συνομιλούν ενώ παίζουν online παιχνίδια μαζί. Σήμερα έχει περίπου 140 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες και παρά το γεγονός πως πολλοί χρήστες έχουν δημιουργήσει "κοινότητες" αφιερωμένες σε μια σειρά θεμάτων που δεν σχετίζονται με τα παιχνίδια, παραμένει ένα δημοφιλές μέσο για τους παίκτες που θέλουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους στο διαδίκτυο. Οι χρήστες λένε ότι προσφέρει ήχο υψηλότερης ποιότητας από άλλες υπηρεσίες συνομιλίας, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και εκείνης των Xbox και Skype της Microsoft.

Η Discord σημείωσε άνοδο το προηγούμενο έτος, με την αποτίμησή της να διπλασιάζεται στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από ένα γύρο χρηματοδότησης του Δεκεμβρίου. Τα έσοδά της ανήλθαν στα $130 εκατ. το 2020, από σχεδόν $45 εκατ. το 2019, αν και εξακολουθεί να μην είναι κερδοφόρο, ανέφερε η Wall Street Journal. Σε μια κίνηση που θέτει τα θεμέλια για μια πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο η Discord την περασμένη εβδομάδα προσέλαβε επικεφαλής των οικονομικών της, τον Tomasz Marcinkowski, πρώην στέλεχος της Pinterest Inc.

Keywords
Τυχαία Θέματα