Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι ευρωαγορές - Άνοδος και στο ΧΑ

Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα εταιρειών δημιουργούν θετικό κλίμα στις αγορές.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι δείκτες των βασικότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα εταιρειών να δημιουργούν θετικό κλίμα στις αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,3% στο ιστορικό υψηλό των 463,0 μονάδων στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ στις 10:58 ώρα Ελλάδος ο δείκτης βρίσκεται στο 0,22%.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και ο DAX στη Φρανκφούρτη, ο οποίος καταγράφει άνοδο 0,15%. Άνοδο σημειώνει ο FTSE 100 στο

Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι με τους δείκτες να βρίσκονται στο 0,40% και στο 0,71% αντίστοιχα. Άνοδο σημειώνει και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 0,34%

Η μετοχή της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών, της Airbus, σημείωσε άλμα 3,6%, δίνοντας τη μεγαλύτερη ώθηση στον STOXX 600, αφού αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις ετήσιες παραδόσεις και τα κέρδη της.

Η γαλλική TotalEnergies και η εισηγμένη στη Βρετανία Royal Dutch Shell ενισχύθηκαν κατά 2% αφού ανακοίνωσαν προγράμματα επαναγοράς μετοχών καθώς η σημαντική αύξηση στις τιμές πετρελαίου και αερίου οδήγησαν σε άνοδο τα κέρδη τους.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,43% στις 881,79 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 3,46 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα