Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin - Κάτω από τα 40.000 δολάρια

Tο δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας του.

Αυτό που έδωσε ο Έλον Μασκ τον Φεβρουάριο στο διάσημο κρυπτονόμισμα, φαίνεται να το πήρε πίσω.

Στις 1.31 μμ ώρα Ελλάδος η αξία του Bitcoin έχει πέσει κάτω από τα 40.000 δολάρια, στα 39,575.70.

Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla είχε ανακοινώσει στις 8 Φεβρουαρίου ότι θα αγόρασε 1,5 δισ. Δολάρια σε Βitcoins και ότι θα δεχόταν το κρυπτονόμισμα ως τρόπο πληρωμής.Αμέσως μετά την ανακοίνωση του κολοσσού του Έλον

Μασκ, η αξία του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος εκτινάχθηκε έως και κατά 15%, φθάνοντας στο τα 44.000 δολάρια.

Πλέον όμως το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας του, μετά από ένα tweet του Μασκ ότι πλέον η Tesla δεν θα δέχεται το Bitcoin ως τρόπο πληρωμής λόγω ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλός της Tesla δήλωσε ότι «ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη και τις συναλλαγές Bitcoin, ειδικά άνθρακα, ο οποίος έχει τις χειρότερες εκπομπές καυσίμου». «Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα ... αλλά αυτό δεν μπορεί να επιφέρει μεγάλο κόστος στο περιβάλλον», συνέχισε τονίζοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα πουλούσε κανένα από τα bitcoin της και σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη αλλάξει στραφεί προς πιο βιώσιμη ενέργεια.

Την χαριστική βολή στο bitcoin φαίνεται να έδωσε χθες η Κίνα, αφού η Λαϊκή Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέθοδος πληρωμής.

BITCOIN
Keywords
Τυχαία Θέματα