Σε δίκη παραπέμπεται ο Χαρ. Γκότσης πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Για την υπόθεση της Folli Follie

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας παραπέμπονται για να δικαστούν ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, o επικεφαλής της Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, υιός του ιδρυτή Δημήτρη και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας. Οι εισαγγλικές αρχές ολοκλήρωσαν

την προκαταρκτική εξέταση που άρχισε μετά την αποκάλυψη των email μεταξύ του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και υπαλλήλου του και άσκησαν ποινική δίωξη στους δύο για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και στον κ. Γκότση για παράβαση καθήκοντος. Με κλητήριο θέσπισμα τους παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Toν τελικό λόγο θα έχει ο Εισαγγελέας Εφετών καθώς οι κατηγορούμενοι έχουν 15 μέρες να προσφύγουν ενώπιόν του κατά της κρίσης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Η υπόθεση είχε αρχειοθετηθεί αλλά ανασύρθηκε μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση των mail του διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας τα οποία αποτελούν μέρος της προσωρινής έκθεσης της εταιρείας PricewatergouseCoopers που ήλεγξε τη Follie Follie και παραδόθηκαν στην 35η τακτική ανακρίτρια και εν συνεχεία, λόγω της αναφοράς των πολιτικών προσώπων και των νέων διαστάσεων που απέκτησε η υπόθεση, διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στα επίμαχα ηλεκτρονικά κείμενά του – το Μάιο του 2018 – υπάρχουν αναφορές του 57χρονου διευθυντή ασφαλείας για παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να κωλυσιεργήσει τις σχετικές ελεγκτικές διαδικασίες και παρεμβάσεις για τη Folli Follie. Για την εν λόγω εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο είχε δημοσιοποιηθεί στις αρχές Μαΐου του 2018 έκθεση του αμερικανικού fund (QCM) ότι πρόκειται για μία μεγάλη "φούσκα" και ο φερόμενος ως τζίρος της ήταν δημιούργημα εικονικών συναλλαγών.

Σε ένα από τα mail με ημερομηνία 13 Μαΐου 2018 αναφέρεται ππως κάποιο μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πως "είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα".

Σημειώνεται πως όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM) το Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie. Όμως μεσολάβησαν 21 ημέρες μέχρι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αποφασίσει την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας. Όταν τελικά αποφάσισε να παρέμβει, η μετοχή είχε χάσει σχεδόν το 80% της αξίας του τίτλου. Εν ολίγοις όπως έλεγαν τότε παράγοντες της αγοράς η καθυστέρηση αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής δημιούργησε τον χώρο για να χαθούν λεφτά από πολλούς και να κερδηθούν από λίγους.

FOLLI FOLLIEΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣΓΚΟΤΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα