Σε ΑΜΚ και Ρουμανία εστιάζει η Ελληνικά Γαλακτοκομεία

Αύξηση τζίρου και ισχυρή κερδοφορία το 2020. Τα πλάνα για την τρέχουσα χρήση

Άνοδο 8,81% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία (Όλυμπος) το 2020, καθώς ανήλθε στο ποσό των 405,45 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 5,69% και ξεπέρασαν τα 51,8 εκατ. ευρώ, ενώ, παρά τις προκλήσεις της προηγούμενης χρονιάς, ο όμιλος διατήρησε την κερδοφορία του.


Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των 22,9 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση 2,70% ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ήταν περίπου

17,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 7,80%.
Για την τρέχουσα χρήση βασικοί στόχοι του ομίλου είναι η διατήρηση/ αύξηση του μεριδίου αγοράς και η αύξηση του κύκλου εργασιών, με επίκεντρο τα στρατηγικής σημασίας προϊόντα, ο εξαγωγικός προσανατολισμός, ο οποίος θα ισχυροποιήσει τα brands του ομίλου και θα επιτρέψει να αντισταθμιστούν οι αυξημένοι, λόγω οικονομικών συνθηκών, επιχειρηματικοί κίνδυνοι, καθώς και η μεγιστοποίηση της επένδυσης στη Ρουμανία με περαιτέρω επέκταση στη ρουμανική αγορά και την ευρύτερη βαλκανική αγορά.


Επίσης, προτεραιότητες αποτελούν η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σε όλες τις αγορές στις οποίες υπάρχει παρουσία του ομίλου μέσω των θυγατρικών εταιρειών, η βελτίωση των προϊόντων μέσα από συστηματική εργασία και έρευνα ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή που απαιτεί υψηλά ποιοτικά standards, προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και συγκρατημένες τιμές, η μείωση κόστους κυρίως με αναδιοργάνωση των παραγωγικών διαδικασιών, των λειτουργικών τομέων και των δικτύων διανομής και η χρηματοδότηση του επιχειρησιακού πλάνου 2021-2022.


Παράλληλα, προγραμματίζεται κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας και των θυγατρικών της με προγραμματισμένες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.


Αξίζει να σημειωθεί πως το 2020 ο όμιλος εξαγόρασε την εταιρεία αναψυκτικών Κλιάφας, η οποία στις 15 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους εξέδωσε Κοινό Εμπράγματο Εξασφαλισμένο Ομολογιακό Δάνειο ύψους 11,54 εκατ. ευρώ. To εν λόγω δάνειο εκταμιεύτηκε εντός του 2021 και χρησιμοποιήθηκε για την επένδυση της εταιρείας σε νέες γραμμές παραγωγής pet, αλουμινίου, επεξεργασίας νερού και παρασκευαστηρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα