Σάκκαρη: Σήμερα ο τελικός του Ostrava Open με πολλές ελπίδες

Το μεσημέρι της Κυριακής (26/09, 15:30) η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει την 25χρονη Ανέτ Κονταβέιτ στον τελικό του Ostrava Open διεκδικώντας το δεύτερο τίτλο της σε επίπεδο WTA.  

Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια το μεσημέρι της Κυριακής (26/09, 15:30 θα αγωνιστεί στον τελικό του Ostrava Open με στόχο να κατακτήσει το δεύτερο τίτλο της σε επίπεδο WTA.

Όταν άρχισε το τουρνουά η Μαρία Σάκκαρη βρίσκονταν στο Νο12 της Παγκόσμιας

κατάταξης, ενώ η Ανέτ Κονταβέιτ ήταν στο Νο 30. Και οι δύο αναμένεται α βελτιώσουν τη θέση τους στην Παγκόσμια κατάταξη.

Οι δύο τενίστριες έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες. Συνολικά, έχουν διεξαχθεί δέκα αναμετρήσεις μεταξύ τους με την Ελληνίδα να μετρά έξι νίκες και την Εσθονή τέσσερις. Στους αγώνες τους σε σκληρή επιφάνεια, όπως είναι αυτή του Ostrava Open, η Σάκκαρη έχει τέσσερις νίκες και η αντίπαλός της τρεις.

Εφέτος είναι η τέταρτη φορά που αγωνίζονται. Όλες οι αναμετρήσεις του έχουν ολοκληρωθεί στα δύο σετ με εξαίρεση αυτή του Ιανουαρίου στο Grampians Trophy στον οποίο η Κονταβέιτ επικράτησε 2-6, 6-3, 11-9 μετά από έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα. Στις επόμενες δύο αναμετρήσεις τους μέσα στη χρονιά νικήτρια ήταν η Μαρία Σάκκαρη με τελευταία εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Πως έφθασαν στον τελικό
Και οι δύο αθλήτριες έφθασαν στον τελικό δίχως να χάσουν σετ.

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε στο δεύτερο γύρο της Οσταπένκο με 6-4, 6-2, στον τρίτο νίκησε την Μαρτίντσοβα με 7-5, 6-3, ενώ στον ημιτελικό επιβλήθηκε 6-4, 7-5 της Σφιόντεκ.

Η Εσθονή μπήκε στη μάχη του Ostrava Open από τον πρώτο γύρο. Εκεί απέκλεισε την Τσιρστέα με 6-4, 6-4, ακολούθησε η νίκη της με 6-3, 6-4 κόντρα στην Μπαντόσα. Στη συνέχεια βρήκε απέναντί της δύο πιο δύσκολα εμπόδια. Στα προημιτελικά επικράτησε 6-4, 6-3 της Μπέντσιτς, ενώ στον ημιτελικό επιβλήθηκε 6-0, 6-4 της Πέτρα Κβίτοβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα