Ρωσία: Υποχωρούν τα χρηματιστήρια και το ρούβλι

Μπορεί τις προηγούμενες εβδομάδες το ρούβλι να σημείωσε κέρδη, αλλά σήμερα υποχώρησε σε χαμηλό άνω των τριών εβδομάδων.

Παράλληλα, τα ρωσικά χρηματιστήρια καταγράφουν σημαντική πτώση, καθώς οι φόβοι της Δύσης για μία πιθανή εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ορατοί. Αυτή η εξέλιξη συγκεντρώνει… σύννεφα πάνω από τις ελπίδες για μία διπλωματική λύση.

Το Κρεμλίνο, άλλωστε, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα σχέδια για μια σύνοδο κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου

του Τζο Μπάιντεν, αλλά ο Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι μια τηλεφωνική επικοινωνία ή μια συνάντηση θα μπορούσε να οριστεί ανά πάσα στιγμή, προσφέροντας μια πιθανή "διέξοδο" από την ουκρανική κρίση.

Ωστόσο, οι ρωσικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, οι οποίοι επηρεάζονται έντονα από οποιαδήποτε είδηση σχετικά με την Ουκρανία "κατρακυλούν", με την Βρετανία να προειδοποιεί ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι πολύ πιθανή να πραγματοποιηθεί, ενώ συνεχίζονται και οι αναφορές για σποραδικούς βομβαρδισμούς.

Η Μόσχα από τη μεριά της συνεχίζει να αρνείται ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία.

Σε αυτό το κλίμα, το ρούβλι μέχρι πριν λίγο, υποχωρούσε κατά 1,5% έναντι του δολαρίου, στα 78,45, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Ιανουαρίου, υποχωρώντας από τα 76,1450 που κινούνταν νωρίτερα σήμερα. Παράλληλα, χάνει 1,6% στα 88,96 έναντι του ευρώ.

Στο ταμπλό, ο δείκτης MOEX διολισθαίνει 5,95% ενώ ο δείκτης RTSI υποχωρεί 7,57%.

Keywords
Τυχαία Θέματα