Ροδόπη: Τα περιοριστικά μέτρα έχουν «εξοντώσει» τους παραγωγούς κηπευτικών

Μια από τις χειρότερες χρονιές περνούν οι καλλιεργητές των κηπευτικών στη Ροδόπη, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού δεν μπορούν να προωθήσουν οι ίδιοι την παραγωγή τους στους καταναλωτές.

Αντί για παρουσία κάθε εβδομάδα στις λαϊκές αγορές, όπως μέχρι πρόσφατα, μετρούν συμμετοχή κάθε 15 μέρες στη λαϊκή της Κομοτηνής, το ίδιο και σε αυτές των Σαπών, του Ιάσμου και της Ξυλαγανής. «Μετρημένες παρουσίες, μετρημένες και οι πωλήσεις», δηλώνει στην
ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή Καθημερινές Ιστορίες ο Ομέρ Μεμέτ Σανόλ.

Ο παραγωγός από την Αρίσβη, την ώρα που ετοιμάζονταν να μαζέψει από το πάγκο του τα λαχανικά που δεν είχε πουλήσει. Μια Σαββατιάτικη λαϊκή έφτανε στο τέλος της κι εκείνος είδε τις κακές καιρικές συνθήκες και τη μικρή συμμετοχή να διαψεύδουν τις προσδοκίες του.

«15 στρέμματα με λάχανα και πράσα, μια άριστη παραγωγή, πολύ ποιοτική, που δεν μπορούμε να πουλήσουμε», λέει με παράπονο και προσθέτει ότι λόγω του καιρού, που δεν βοήθησε καθόλου με τις συνεχείς βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή, πολλά έχουν ήδη σαπίσει. Παρόμοια τα προβλήματα και των άλλων πέντε συναδέλφων του στον ίδιο οικισμό, όπως και των άλλων παραγωγών της ΠΕ Ροδόπης.

Λάχανα, πράσα, μαρούλια, κουνουπίδια, μπρόκολα παραμένουν στα αζήτητα με τους παραγωγούς να ζητούν τη χορήγηση μιας μικρής έστω αποζημίωσης που θα τους επιτρέψει τουλάχιστον να καλύψουν τα έξοδα της καλλιέργειας τους και να μπορέσουν να «προσπαθήσουν ξανά».

Keywords
Τυχαία Θέματα